Лева слага още един рекорд в джоба

Зелената фланелка донесе успех на Левандовски

Полякът Левандовски изпревари Герд Мюлер и Юп Хайнкес

Вездесъщият Роберт Левандовски продължи невероятната си голова форма и подобри пореден рекорд. Това стана, след като отбеляза едно попадение при разгромната победа на "Байерн" над "Бохум" със 7:0 у дома в мач от петия кръг на Бундеслигата.

Полякът се разписа от непосредствена близост в 61-вата минута и по този начин вкара в 13-о поредно домакинство на "баварците". По този начин той подобри рекорд на легендите Герд Мюлер и Юп Хайнкес, които имаха попадения в 12 поредни домакинства в Бундеслигата. Левандовски също така вече има гол срещу всички настоящи членове на Бундеслигата. За последно 33-годишният полски национал е играл мач за "Байерн", без да отбележи гол, през февруари месец. От тогава насам той е намерил противниковата мрежа 29 пъти в 18 двубоя.

Като цяло Левандовски има 305 гола в 336 мача за "Байерн" във всички турнири от лятото на 2014 година насам.

В същото време се разгоря поредната полемика, свързана със системата ВАР, но в мача между "Кьолн" и РБ "Лайпциг" (1:1). За статистиката Антони Модест изведе "козлите" напред в 53-ата, но Амаду Айдара донесе точката за "биковете" в 71-вата минута. Много спорно бяха отменени два гола, по един за всеки отбор. Коментатори на "Билд" са на мнение, че в този мач видеоасистенцията е дошла в повече за нервите и на играчи, и на зрители, тъй като тази положения при нормални условия биха били зачетени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене