Христо Шопов с ключова роля в най-успешния сръбски сериал за последните 20 г.

Ивайло Захариев играе сина на героя на Шопов във филма, а след това и в сериала “Южен вятър”.

Най-успешният сръбски сериал за последните 20 г. вече е в българския ефир. “Южен вятър” е продължение на едноименния пълнометражен филм на Милош Аврамович от 2018 година.

Заради огромния му успех - приходите му от боксофиса надхвърлят 400 000 евро, режисьорът решава да пренесе историята и на телевизионния екран. Милош Аврамович разделя оригиналния филм на четири части и заснема десет допълнителни епизода, като така на бял свят се появява първият сезон на сериала.

Той тръгва на 19 януари 2020 г. по сръбската обществена телевизия РТС и само за няколко седмици се превръща в огромен хит. Затова и след края му екипът обявява, че ще прави още един сезон, но пандемията отлага заснемането му, както и появата на голям екран на филмовото продължение.

Сюжетът в “Южен вятър” започва с Петър Мараш - дребен автокрадец, част от белградската мафия. Той е напуснал дома на родителите се, за да заживее самостоятелно с дългогодишната си приятелка София в новия им апартамент. Като член на клана, на върха на който стои т.нар. Цар, животът му е уреден. Петър си върши работата, парите са добри и за него, и за колегите му, както и за полицаите, които не ги притесняват.

Но един ден Мараш избира да открадне погрешната кола и всичко се обърква. Скоро той влиза в пряк конфликт с лидера на втория клан - Гълъб, и поставя себе си и близките си в смъртна опасност.

Сериалът, а и филмът, по който е направен, са вдъхновени от добре познатите и у нас събития на 90-те години - период, в който на Балканите има политически хаос, бедност и безредие.

Но не само заради това “Южен вятър" ще се стори близък на зрителите у нас. В сюжета му има и българска нишка, а някои от ключовите персонажи са изиграни от популярни и много обичани наши актьори.

Сред тях е самият Христо Шопов, който след дълга пауза от тв продукциите се върна на малкия екран с криминалния сериал “Братя”. Всъщност Шопов участва първо във филма “Южен вятър”, като изигра ролята на влиятелния наркодилър Димитър Митевски. Не е изнанада, че режисьорът Аврамович е толкова впечатлен от играта на Шопов, че решава да развие персонажа му и в сериала си и да покани отново нашия актьор да се присъедини към екипа му.

Ивайло Захариев, който проби с главната роля в “Под прикритие” преди години, влиза в образа на сина на Шопов. И се забърква в големи неприятности с бързи скорости и много екшън сцени.

Александър Сано в кадър от сериала
СНИМКИ: БИ ТИ ВИ И АРХИВ
Александър Сано в кадър от сериала СНИМКИ: БИ ТИ ВИ И АРХИВ

Александър Сано е другата българска звезда. За разлика от Шопов и Захариев, той участва само в сериала, но отново в образа на българин. Той е в ролята на Бойко - дясната ръка наркодилъра Димитър Митевски, и се появява в пет епизода. В последния, както се случва често с лошите момчета, го убиват.

Сутринта, след като е излъчена серията със смъртта на Бойко, Сано открива, че броят на последователите му в инстаграм е нараснал с 10 000 души. И за по-малко от денонощие получава над 2000 съобщения във всички социални медии - почитателите му му пишат колко добре се е справил и колко много ще им липсва героят му.

Случилото се тогава не е нещо ново за актьора - той преживя същото и когато убиха неговия герой Косъма в “Под прикритие”. Между другото, “Южен вятър” е вдъхновен именно от нашия сериал, както Аврамович често казва.

Милош Бикович на премиерата на “Южен вятър”
Милош Бикович на премиерата на “Южен вятър”

Режисьорът избира главната роля и в игралния филм, и в телевизионното му продължение да изиграе най-актуалната сръбска звезда - Милош Бикович, откритие на самия Никита Михалков. Руснакът е човекът, който отваря за младия актьор вратите към голямото кино. Бикович се е снимал в неговия “Слънчев удар” от 2014 г., след това изпълнява една от главните роли в популярния комедиен сериал “Хотел “Елеон”, който е продължение на друга много успешна поредица - “Кухня”.

Бикович участва в руската спортна мелодрама “Лед”, който поставя нови рекорди в боксофиса. Заради ангажиментите си в Русия Милош разделя времето си между страната си и Москва, а на почитателите си в социалните мрежи пише и на сръбски, и на руски.

Сериалът “Южен вятър” се излъчва всяка делнична вечер от 20 ч по “Би Ти Ви Екшън”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Едва на 23 г. поппевецът Торино стана баща
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене