Вратарят на "Милан" Майк Менян: Черен съм и съм горд!

Менян е поредният обиждан чернокож в Италия

Французинът с послание след расистките обиди

Вратарят на "Милан" Майк Менян е горд от цвета на кожата си. Французинът отправи силно послание срещу расизма, като за разлика от повечето си тъмнокожи колеги, не иска да се изкарва като жертва. Менян бе обиждан грозно по време на загрявката за мача с "Ювентус" от тифозите на "старата госпожа". Към него летяха крясъци "негър" и "маймуна", но стражът запази хладнокръвие. Мачът завърши 1:1, като резултатът прати "Юве" в зоната на изпадащите в Серия "А".

"Докато гледаме на случилото се като на изолирани инциденти, историята ще се повтаря отново и отново - казва Менян. - Какво очаквате да кажа? Че расизмът е лош, а тези фенове са глупави? Не е това. Нито съм първият, нито ще съм последният играч, който преживява това. Как да преборим расизма на стадионите? Ефективно ли е това, което правим? Намирам се в клуб, който прави всичко възможно срещу дискриминацията. Но трябва да положим още усилия срещу това явление, което е много по-голямо от футбола като цяло. Знаят ли хората, които вземат решения, какво е за нас и семействата ни да ни третират като животни? Как да обясня, че това се случва през 2021 година? Аз не съм жертва на расизма. Аз съм Майк, изправен, черен и горд. Докато имаме трибуна и гласът ни се чува, ще продължаваме да го правим, за да променим ситуацията."

Менян премина през това лято в "Милан" от френския шампион "Лил". Той бързо се превърна в любимец на феновете, които вече започнаха да забравят за Джанлуиджи Донарума. Италианският национал отказа да продължи договора си с "росонерите" и премина в ПСЖ, но французинът Менян достойно го замества. За него бяха платени около 15 млн. евро, а заплатата му е в порядъка на 3 млн. евро на сезон. С него на вратата "Милан" записа три победи и едно равенство от началото на кампанията в италианското първенство, като тимът е трети в класирането.

Тифозите на "Юве" често създават проблеми
Тифозите на "Юве" често създават проблеми

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене