Решават за Пранди преди Коледа

Любо Ганев е по-доловен от представянето на женския ни тим

Селекционерът трябва да даде доклад до ноември

Съдбата на постовете на националните селекционери за мъже и жени по волейбол ще се реши в самия край на годината, като преди това се очаква и доклад от Силвано Пранди. Това призна президентът на федерацията по този спорт Любо Ганев. Самият той обяви, че за решението се очаква да завърши и мъжкото европейско първенство, което спечели тимът на Италия миналата неделя.

Силвано Пранди, който водеше мъжкия ни състав, е много вероятно да не получи продължение на договора. "Очакваме доклад от Пранди, но не бързаме - коментира Ганев. - Срок няма, но трябва да го представи до ноември. След това ще го изпратим на треньорския съвет, ще го обсъдим и тогава ще се събере Управителният съвет. Ще започнат и разговори с някои имена, които сега не искам да коментирам."

Силвано Пранди
Силвано Пранди

Които и да са имената на селекционерите, поставените цели няма да се променят, категоричен е Ганев, когото навремето феновете в Италия наричаха Лупо.

"Има момчета и момичета в младежките отбори, които заслужават място вече при мъжете и жените съответно. Но първо трябва да покажат, че са мотивирани да играят за родината, за отбора, за феновете и тогава за себе си.

Добрата новина е, че вече се класирахме за световните първенства и при мъжете, и при жените. Там форматът ще бъде с финална осмица, която е поставената цел", казва още Любо Ганев.

"Още на 30 септември е жребият ни в Москва. При жените сме 15-и и това е добре. Голямото отстъпление е при мъжете. Там сме на 21-во място и не говори добре да имиджа на България. Трябва да си вземем поука - състезателите, щабът и ние като ръководство. Трябва да се върне пламъкът в очите на тези момчета. Били сме в първата четворка, но поне да сме пак в първата десетка", пожелава си шефът на БФволейбол.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене