“Война и мир” в луксозната поредица “Златна класика”

Кориците на двутомното издание

“Война и мир” от Лев Толстой отново е на книжния пазар

Това е благодарение на Книгоиздателска къща “Труд”. Книгата излиза в два тома в луксозната поредица “Златна класика” на издателя и е отново в брилянтния и неостаряващ превод на Константин Константинов, предоставен от Министерството на културата.

За пръв път романът е публикуван между 1865 и 1869 г. и разказва за Русия по времето на  Наполеон. Действието на романа се развива в течението на 15 години - от битката на тримата императори (Наполеон, Франц ІІ и Александър) при Аустерлиц 1805 до 1820 г. Кулминацията на романа е Бородинското сражение - там побеждават не тактиката и стратегията, а духът на руската армия. Широтата на жизнения обхват във “Война и мир” позволява да се говори за поне три тематични кръга, включени в идейната и художествената структура на произведението: темата за народа, за дворянската общественост и за личния живот на човека. Всяка тема е разкрита с по няколко образа и в редица ситуации.

Във “Война и мир” Толстой отразява живота в неговото естествено развитие. Времето на героите съвпада с историческото. Въпреки пролятата кръв, мъката и сълзите “Война и мир” е жизнеутвърждаващо произведение. Навсякъде в него се чувства радостта от живота, неговата красота.

Книгата е в топ 100 на книгите за всички времена, а сега всеки има удоволствието да я прочете – като при това и се наслади на перфектната полиграфия и изработка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене