Героят на Крумовград Валентин Сливов: Искаме "Левски" на осминафинал

Сливов ликува след гола си срещу "Царско село"

В града има еуфория

Фен съм на "Челси"

Кой е той

"Левски" (Крумовград) сътвори истинска сензация в тазгодишното издание на турнира за Купата на България. Скромният тим, който е новак в Югоизточната Трета лига, изхвърли елитния "Царско село" и достигна до осминафиналите. Единственото попадение вкара 22-годишният талант Валентин Сливов в 111-ата минута на срещата. Пред "България Днес" крилото разкри какви са емоциите за него и феновете от Крумовград.

- Вальо, чувстваш ли се като герой, след като вкара със задна ножица победния гол за твоя тим?

- Не съм само аз герой. Целият отбор сме герои. Спечелихме мача благодарение на всички момчета. Няма такова значение кой точно е вкарал гола. Просто на мен се падна. Получи се нещо като ножичен удар и наистина стана ефектно.

- Как усети атмосферата в Крумовград?

- Много е хубава тази победа за града. Допреди 2 месеца в Крумовград изобщо нямаше футбол. Сега на стадиона дойдоха над хиляда души публика. Доста емоции имаше. Дано да няма повече проблеми с пандемията от коронавирус и стадионите да са пълни. Хората се радват и в града е истинска еуфория. Важното е, че ги направихме щастливи.

- Вярвахте ли в тази сензация?

- Напълно! Още в предишния кръг, когато победихме "Литекс", имахме амбицията да преборим и "Царско село". Още тогава знаехме жребия и си говорихме за това, че може да поднесем изненада. В "Царско село" играят добри футболисти като Иван Бандаловски, Лъчо Балтанов, Димо Бакалов, но не се уплашихме.

- Кой си пожелаваш за следващ съперник в турнира за Купата?
- Дано да ни се падне "Левски". Ще бъде хубаво да играем с такъв голям отбор, който ни е съименник. Аз лично не симпатизирам по специално на никой от грандовете в българския футбол. Харесвам Висшата лига и там съм фен на "Челси".

- Как се озова в "Левски" (Крумовград)?
- Обади ми се лично треньорът Стефан Генов и ме повика в състава. При нас има опитни играчи като Макенджиев, Яшар, Будинов. Покрай тях и ние, младите, ще се развиваме. Решили са хората тук да направят добър отбор. Искат той да върви нагоре. Целта е да се спечели Югоизточната Трета лига и тимът да влезе в професионалния футбол. Градът и хората тук са хубави. Има добри условия за живот и за спорт.

- Като юноша получаваш съвети от Димитър Бербатов. Подкрепяш ли го в битката за шеф на БФС?
- Не съм запознат кой от кандидатите ще подкрепи нашият клуб "Левски" (Крумовград). Нямам много наблюдения по темата, но лично аз смятам, че няма да е лошо да има промяна. Нека да застане Бербатов начело на БФС да видим той какво ще направи. 

 Бербатов му дава съвети като юноша
Бербатов му дава съвети като юноша


Не пие сливова

Въпреки звучната си фамилия Сливов не е почитател на сливовата ракия. Футболистът признава, че не знае как точно се е зародило това име.

"Фамилията ми произлиза от моя род, от дядо ми. Не пия сливова ракия. Като футболист се старая да спазвам режим", честен е Сливов.
"Аз съм родом от "Карлово" и съм играл за местния "Левски". Бях при юношите на "Септември" и "Славия". След това имах престой и в "Добруджа"", обяснява за кариерата си до момента 22-годишното крило..

 Вальо има рядка фамилия
Вальо има рядка фамилия

Половин милион наливат в тима

Умопомрачителните за отбор от Трета лига 500 хиляди лева ще бъдат инвестирани в "Левски" (Крумовград) през този сезон. Тимът от Родопите иска да последва примера на "Арда" (Кърджали) и да се превърне в новия успешен проект, който да гони високи цели.

Неслучайно собствениците назначават доказано име като Стефан Генов за старши треньор. За последно той бе помощник на Стамен Белчев в ЦСКА, а е водил още "Монтана" и "Пирин" (Бл).

"Левски" влезе в третия ешелон по административен път, след като "Свети Никола" (Бургас) се отказа от участие въпреки спечеления бараж. 

"Левски" се радва на многобройни фенове
"Левски" се радва на многобройни фенове


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене