Хулигани точат калъчки срещу "Ливърпул"

Мохамед Салах е голямото оръжие на "Ливърпул", но поиска огромна заплата

Тежковъоръжени полицаи и сили за борба с масовите безредици се стягат в Мадрид за днешното гостуване на "Ливърпул" на стадион "Уанда Метрополитано", където ги чака "Атлетико". Двата тима трябва да изиграят мач от третия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Властите в испанската столица са научили, че членовете на местна група привърженици на "дюшекчийте" подготвят "топло посрещане" на тези, които ще дойдат от Англия. Затова полицията е обявила код за високорискова ситуация. За последно двата тима играха преди две години, отново в същия турнир, като в Мадрид срещата завърши 1:0 за домакините, припомня местното издание "Спорт". Тогава също е имало сблъсъци и хулигански прояви, но полицията е успяла да предотврати по-сериозни инциденти.

На "Уанда Метрополитано" очакват по-спокойно двубоя, тъй като тимът на Диего Симеоне неочаквано почива през миналия уикенд заради отлагане на мача срещу "Гранада". Причината е, че "Атлетико" и "Реал" имат доста национали от Южна Америка, които трябваше да останат повече време заради решение на КОНМЕБОЛ. Така аржентинското дуо на "дюшекчийте" Родриго де Пол и Анхел Кореа, както и уругваецът Луис Соарес се завърнаха в Испания чак в неделя, а колегите им почиваха.

"Ливърпул" разби с 5:0 "Уотфорд", като звездата на мача бе Мохамед Салах. Веднага след двубоя "Мирър" изнесе информация, че агентът на египтянина Рами Абас Иса е в Англия, за да обсъди нов договор за клиента си. Според изданието става въпрос за вдигане на заплата до 500 000 паунда на седмица и това тревожи мениджъра Юрген Клоп повече от предстоящия мач в Мадрид.

Българският рефер Ивайло Стоянов ще свири мач на "Атлетико" срещу "Ливърпул", само че от младежката Шампионска лига. Помощници на Стоянов ще са Иво Колев и Мирослав Максимов.

Въоръжени чакат и пред "Олд Трафорд"

На "Ливърпул" може да продължи да им върви на полиция и в края на седмицата, когато гостуват на "Манчестър Юнайтед". Фенове на "червените дяволи" организират масови протести и безредици срещу собствениците семейство Глейзър заради слабите резултати.

Босовете помислиха, че са успокоили феновете след трансферите на Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан. Лошите резултати на тима на Оле Гунар Сосляер, който спечели само един от последните си пет мача само наливат още масло в огъня. Периодът е много труден и важен за "Юнайтед", които до 6 ноември имат два мача с "Аталанта", споменатият сблъсък с "Ливърпул", както и дербита с "Тотнъм" и "Манчестър Сити".

Фенове на "Ман Юнайтед" вече окупираха стадиона
Фенове на "Ман Юнайтед" вече окупираха стадиона

През пролетта именно мач на "Олд Трафорд" срещу "Ливърпул" бе отложен заради безредици, предизвикани от включването на клуба в проекта за Суперлига. Тогава имаше сблъсъци с полицията, а фенове нахлуха на терена.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене