Здравните власти с нови мерки: На мач само със "зелен" паспорт

Привържениците на ЦСКА-София ще могат да подкрепят отбора си срещу "Зоря" (Луганск)

Билет и "зелен" паспорт. Това ще са вече двете необходими условия, за да се ходи на футболен мач в България. Същото важи и за залите, където се провеждат спортни събития. Новината в аванс бе съобщена от заместник-министъра на здравеопазването д-р Александър Златанов преди експертния съвет с водещи епидемиолози в понеделник.

"Говорили сме с голяма част от спортните федерации - заяви Златанов пред bTV. - Оттук насетне следва, че ще може да бъде въведен "зеленият" сертификат за публиката на всички състезания. Ако даден човек има "зелен" сертификат, ще може да присъства на футбол, волейбол, баскетбол и други."
"Зеленият" сертификат се получава в следните случаи: Ако лицето е ваксинирано срещу COVID-19, преболедувало е или е с направен отрицателен PCR или антигенен тест. Резултатът от антигенния тест се ползва в рамките на 48 часа от получаването му. След 48 часа валидността му спира. PCR тестът дава валидност 72 часа.

Стойчо Младенов
Стойчо Младенов

До неделя беше забранено присъствието на публика на футболни мачове в София след решение на столичната РЗИ. Промяната в условията вероятно ще засегне първо двубоя между ЦСКА и "Зоря" (Луганск) в турнира Лига на конференциите. Мачът е в четвъртък от 22 ч. в София. Преди срещата ръководството на "червените" излезе със специална декларация с искане привърженици на отбора да бъдат допуснати на трибуните. По този повод треньорът на "армейците" Стойчо Младенов заяви, че феновете са 12-ият играч на отбора и са способни "умрял от гроба да вдигнат."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене