Героят за "Левски" пътува по 160 км за тренировка

Марин Петков е сред най-големите таланти на "Герена"

18-годишният Марин Петков бе героят за "Левски" при победата над "Пирин" с 3:0. Младокът вкара първите два гола за "сините".

Той е един от най-големите таланти в школата на "Герена". Запалва се по футбола покрай баща си и брат си, които са големи фенове на най-популярния спорт. Записва се да тренира в родния Етрополе. По-късно е забелязан от бившия бранител на "Левски" Пламен Николов, който го препоръчва на "сините". Въпреки че преминава в школата на гранда, в началото Марин продължава да живее в Етрополе. За да не пропуска тренировки, дълго време му се налага да изминава по 160 км на ден между родния град и София. Кара го баща му или използва автобусите. По-късно е настанен в пансиона на школата на "Герена".

"В Академия "Левски" научих как да станеш мъж - споделя той. - В един момент отиваш на пансион на 12 години, далеч от дома. Важно е да направиш крачките - да станеш мъж и да превъзмогнеш липсата на семейството."

Големият идол на Петков е Кристиано Роналдо.

"Възхищавам се на неговото трудолюбие и класа. Страхотен спортист", категоричен е Марин.

С приятелката Цветина
С приятелката Цветина

За мъжкия тим на "Левски" дебютира на 10 ноември 2019 година в мача с "Ботев" (Пд) от Първа лига. "Сините" губят с 0:1, а Петков влиза в игра в 90-ата минута на мястото на Хали Тиам. Първия си гол отбеляза във вратата на "Славия" тази пролет при загубата с 1:2 за Купата на България.

"Аз съм влюбен в Марин Петков. Виждам себе си в него. Това е момчето, на което трябва да се дава шанс. Виждам едно израстване в него. Той е бъдещето на "Левски". Клубът може да изкара пари от него. Моят любимец е Марин", сподели преди известно време Валери Божинов.

След двубоя с "Пирин" бившият нападател на "сините" не пропусна да поздрави младока.

"Браво, Марко Марин. Много съм радостен и щастлив за теб. Браво", написа му Божинов.

Сред най-щастливите от двата гола на Петков бе приятелката му Цветина. Тя често го подкрепя от трибуните на "Герена". Най-близкият му приятел в отбора е съфамилникът му Мартин Петков.

Брат му е световен шампион

Марин не е единственият спортист в семейството си. По-големият му брат Николай е световен шампион по таекуендо от шампионата на планетата в Пхенян през 2017 година. Той взе злато при мъже в тежката категория +85 кг и сребро в отборната дисциплината силово чупене. През 2019-а става втори на световното в Пловдив в категория +92 кг.

Николай е роден на 9 юли 1995 г. Започва да тренира таекуондо на 6 години в клуб "Таек-кион" в Етрополе.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене