Звездата на "Ливърпул" Мохамед Салах: Знаем как да спечелим титлата

Салах бележи поредния си гол във вратата на "червените дяволи"

Титлата във Висшата лига е голямата цел пред "Ливърпул". Това обяви звездата на отбора Мохамед Салах. Той заби три гола и се отчете с една асистенция при историческия разгром с 5:0 над "Манчестър Юнайтед" насред "Олд Трафорд". Египетският национал вече има 10 попадения и 5 голови подавания в Премиър лийг от началото на сезона.

Салах гледа смело към "Златната топка" за 2021 година, като според мнозина е един от фаворитите за отличието. Името на победителя ще стане ясно на 29 ноември, като в избора участват журналисти от целия свят, а крайният срок за гласуване бе през изминалата неделя.
"Спечелихме титлата преди две години и знаем какво е нужно, за да го направим отново. Победата срещу "Манчестър Юнайтед" е нещо наистина голямо, но в крайна сметка това са само три точки. Трябва да се фокусираме върху мачовете, които предстоят", заяви Салах.
"Страхотно е да спечелим с 5:0 като гост. Знаехме преди мача, че ще бъде трудно, ако не играем нашия футбол. Успяхме да го направим от самото начало и така мачът стана по-лесен. Трябваше да дадем 100% от нас и да доминираме. Мисля, че успяхме", добави египтянинът.
"Докато отборът продължава да печели, аз ще съм повече от щастлив. Винаги се опитвам да правя асистенции. При първия гол можех да завърша сам, но подадох на Наби. Давам най-доброто от себе си, за да печели отборът."
Като истински джентълмен пък се прояви мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп.
"След петия гол просто контролирахме играта. Не искахме да вкарваме повече голове, а просто да се предпазим от повече контузии. Не трябва да унижаваме никого. Играчите написаха хубава страница в историята, но ние не празнуваме като луди, защото имаме уважение към нашите съперници."
 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене