Чудовището Мерилин Менсън - изнасилвания, “стая за лоши момичета”, нацистка фиксация
28 Ноември 202137620

Звездата превръща бивша вокална кабина в апартамента си в изолирана килия за психологически мъчения

Уорнър е бил майстор на различни техники за контрол, в началото с омайване вкарва жените в манипулативния си плен

Музикантът, срещу когото се водят дела за малтретиране, отрича обвиненията и се определя за жертва на “координирана атака”

Ласкателства, гръмки любовни признания и тъмен хумор. С това омагьосва жените в самото начало. Допуснат ли го до себе си, превключва на познатия модел, който в крайните си измерения включва бичуване, изрязване на инициали в кожата, принудително затваряне в “стая за лоши момичета”, изнасилване, физически и психически терор. Някои твърдят, че ги е карал да употребяват наркотици и алкохол, контролирал е навиците им за хранене и сън и ги е държал в плен емоционално и физически, докато не се подчинят на волята му. Ако пожелаят да го напуснат, той ги заплашва, че ще се самоубие или, по-лошо, че ще убие тях.

Такава картина на чудовището Брайън Уорнър, по-известен като Мерилин Менсън, рисуват неговите обвинители в съда и извън него. Повече от 55 източника, които са познавали музиканта в различни моменти от живота му, свидетелстват пред Rolling Stone за тъмната страна на Уорнър, срещу когото през февруари започна разследване и бяха заведени граждански дела за сексуално, физическо и психологическо насилие.

В съдебни документи и изявления на неговия адвокат Менсън отрича, че е извършил сексуално насилие или е малтретирал някого. Твърди, че е жертва на “координирана атака” на бивши партньори и сътрудници, които “цинично и нечестно се стремят да монетаризират и експлоатират движението #MeToo” и използват като свои оръжия факти, за които той настоява, са били изцяло консенсусни отношения.

В същото време са шокиращи разкритията и изводите, които излизат около скандалните обвинения срещу Уорнър, според разследване на Rolling Stone.

Неговият модел на предполагаемо малтретиране на жени предхожда славата му и започва от детството му. Самият музикант описва своята връзка с майка си в история за първата си корица за списанието през 1997 г. с думите “странна... защото беше някак обидна, но от моя страна”. В мемоарите си той признава, че веднъж е нападнал майка си с бутилка парфюм, когато смятал, че е изневерила на баща му. Атака, която оставя белези на жената, която го е родила.

Тим Вон, който казва, че е бил приятел с Уорнър в началото на 90-те, си спомня, че той често е ругаел и крещял на майка си. Веднъж дори я преследвал по коридора със стойка за микрофон. Когато Вон го пита: “Какво, по дяволите, става с теб?”, получава отговор: “Кучката винаги влиза в най-лошите моменти”.

Отново в своите мемоари Менсън признава за злоупотреба с жена, която нарича “Нанси”, още в началото на кариерата си. Като част от свои сценични изпълнения той я държи на каишка и я бие - “за да изтъкна мнение за нашето патриархално общество, разбира се, не защото ме пали да влача оскъдно облечена жена по сцената”. Музикантът също така твърди в книгата, че заедно с негов колега са планирали да убият “Нанси”, преди да променят решението си. Потърсена по телефона, “Нанси” отказва коментар.

Предполагаемите му същински сексуални злоупотреби датират поне от началото на 90-те години. Поне трима души, които обясняват, че са били приятели на Менсън по онова време, твърдят, че той им е показал свои сексуални срещи, които е заснел на видео.

“Брайън пусна клип компилация от всяко момиче, което някога е взел в гримьорната си за свирка - обяснява Ръсел Вон. - Той се гордееше с това.”

За Уорнър чест източник на черен хумор е темата за изнасилването.

В мемоарите си от 1998 г. той описва “шегата” с жена заедно с бившия член на групата Джорди Уайт, на която казва: “Ще те изнасилим на паркинга и след това ще те смажем под собствената ти кола”.

На концерт през 2009 г. музикантът пък крещи на тълпата: “Когато се смеете, след като сте я чу*али, това не е изнасилване”.

“Преди дори да имам връзка с него, той говори за това как ще ме изнасили”, свидетелства в своята жалба срещу Уорнър актрисата Есме Бианко (Рос в “Игра на тронове”).

Едно от най-зловещите разкрития около тъмната страна на Менсън е, че според редица източници той е имал стая, в която е изтезавал жени. Певецът превръща бивша вокална кабина в апартамента си в това, което той самохвално нарича “стаята на лошите момичета”. Място, което няколко души сега описват като изолирана килия, използвана за психологически мъчения. Той често държал приятелките си там часове наред.

Актрисата и модел Ашли Морган Смитлайн, завела също дело срещу Уорнър, разказва пред Rolling Stone, че той многократно я е принуждавал да остане в това пространство, което било с размерите на съблекалня на универсален магазин.

“В началото той го кара да звучи готино. После го прави да звучи много наказателно. Дори и да крещях, никой нямаше да ме чуе. Първо се бориш, а той се наслаждава на борбата. Научих се да не се боря, защото това му даваше онова, което искаше. Просто отивах някъде другаде в главата си.”

Менсън заклейми обвиненията на Смитлайн срещу него като лъжи.

Почти всички жени, които го разобличават като насилник, описват началото на връзките си с него като изпълнени с комплименти и страхотни жестове. “Любовно бомбардиране” - това е неговата тактика на омайване, вкарвайки обекта на интереса си в манипулативен обръч за бъдещ контрол.

Музикантът бил казал на Смитлайн: “Аз съм единственият, който те разбира”, а пред модела Сара Макнийли, друга негова обвинителка в съда, заявил, че я обича, една седмица след като започнали да се срещат.

“Той искаше да започна да избирам сватбени рокли - спомня си Макнийли. - Искаше да има бебе. Никога не съм имала връзка като тази, защото всичко беше фалшиво.”

Говорейки от собствения си опит, китаристът Роб Холидей пък настоява, че Менсън винаги е бил джентълмен извън сцената и “е сладък неразбран изгнаник”.

Само че в своите разкази за тяхната връзка Смитлайн твърди, че Уорнър я е душил, хапал, издълбал инициалите MM на бедрото й, изгорил я без съгласие “за [негово] сексуално удовлетворение” и я е изнасилил няколко пъти. Бианко също изтъква в иска си, че взаимоотношенията им включвали кошмарен модел на тласкане към наркотици, постоянно наблюдение, физическо и сексуално насилие.

Към тях се включва с болезнени признания и бившата асистентка Ашли Уолтърс, която твърди, че Менсън я е предложил на приятелите си, насърчавайки я да ги “удовлетвори по какъвто начин пожелаят”.

Анонимна жена (идентифицирана в съдебните документи като Джейн Доу) свидетелства, че Уорнър я е изнасилил, казвайки, че тя го е “подлудила”. След посегателството, докато стои на прага, той й казал: “По дяволите, никога повече не ме карай да ти правя това”. След предполагаемото нападение музикантът заплашва да я убие, казвайки, че може да се размине с вина за нейното убийство, защото тя е “никой”, а той е знаменитост, която има контакти с полицията.

Освен всичко Менсън, изглежда, има странна нацистка фиксация. Много обвинители твърдят, че интересът му към Третия райх е притеснително дълбок.

Когато Уорнър кани репортер на Rolling Stone в дома си през 2015 г., той показва неизползван контейнер с “Циклон Б” - газа, използван от нацистите, за да убиват евреи по време на Холокоста.

Бианко разказва, че музикантът “я е бил с камшик, за който г-н Уорнър казал, че е използван от нацистите”, а Смитлайн помни, че той “изискал [тя] да закупи толкова нацистки сувенири, колкото може да намери”.

Бивши негови колеги споделят, че той е можел да злоупотребява и с членовете на групата си и служителите си. Уорнър е бил майстор на различни техники за контрол като например не се е свенил да моли служителите, приятелките и привържениците си да се наблюдават едни други и да му съобщават за всяка мръсотия.

С нарастването на напрежението в групата представянето на лейбъла от 1996 г. се превръща в насилие, когато Уорнър напада със стойката си за микрофон барабаниста Кенет Уилсън, изпращайки го в болница. Представител на певеца коментира за този и друг инцидент: “Важно е да се отбележи, че въпросните събития се случиха на сцената по време на рокендрол шоу”.

През октомври 2020 г. около половин дузина обвинители, включително Ашли Морган Смитлайн, Есме Бианко, Ашли Уолтърс, Сара Макнийли и актрисата и звезда от “Западен свят” Евън Рейчъл Ууд, се срещнаха в Лос Анджелис. Някои от жените се познаваха, други бяха непознати, но споделяха едно - тъмното присъствие на Мерилин Менсън в своя живот.

Приблизително три месеца по-късно Ууд, която бе сгодена за Уорнър, го обвини по име няколко години след като тя призна, че е била жертва на домашно насилие, но без да посочва самоличността на предполагаемия си насилник. Вече стана ясно, че това е нейният бивш годеник.

“Той започна да ме подстригва, когато бях тийнейджър, и ужасно ме малтретираше в продължение на години - споделя актрисата в инстаграм. - Името на моя насилник е Брайън Уорнър, известен на света още като Мерилин Менсън. Тук съм, за да разкрия този опасен човек и да извикам многото индустрии, които са му позволили да съсипе повече животи.”

Уолтърс, Смитлайн и Макнийли са сред няколко жени, които излязоха публично с обвинения срещу Уорнър в същия ден с Ууд. И така започнаха да говорят за чудовището, което са срещнали.

Кирил Добрев настъпи ако

Кирил Добрев настъпи ако

Ако вярва на градските суеверия, на Кирил Добрев му предстои да извади голям късмет. Изключеният наскоро от БСП политик настъпи на улицата кучешко ако и дълго търка обувката си, преди да се качи в луксозния си джип, видяха смелите папараци на "България Днес". Действията на Добрев предизвикаха бурния смях на съпругата му Антония

Кой е пиарът Александър Бойчев, който се обади да се кара на Виктор Николаев? (Видео)

Кой е пиарът Александър Бойчев, който се обади да се кара на Виктор Николаев? (Видео)

Кой е пиарът на "Продължаваме промяната" Александър Бойчев, който тази сутрин завихри скандал в телевизионен ефир, след като се обади да се кара на водещите сутрешния блок по Нова ТВ Виктор Николаев и Мира Иванова, че задават въпроси?  Според биографията, която може да се открие за Бойчев в интернет

24-годишен се ожени за баба на 17 внуци (Видео)

24-годишен се ожени за баба на 17 внуци (Видео)

Баба на 17 внуци се омъжи за 24-годишното си гадже, пренебрегвайки злобните коментари относно отношенията им заради голямата възрастова разлика. Куърън и Черил, която е на 61 години, сключиха брак на 3-и септември при скромна церемония. Жената, която често е бъркана с негова баба, твърди, че двамата са лудо влюбени и се радват на невероятен секс

Карането на ниски обороти вече не пести гориво, води до повреди

Карането на ниски обороти вече не пести гориво, води до повреди

По-възрастните шофьори съветват, въз основа на техния опит, че най-добрата рецепта за нисък разход на гориво е поддържането на ниски обороти на двигателя. Временета обаче се променят. При движение на много ниски обороти двигателите при съвременните коли не са по-икономични. Кога двигателят консумира най-малко? Когато се „уморява” най-малко

Княгиня Калина на 50 - все по-силно свързана с България

Княгиня Калина на 50 - все по-силно свързана с България

Единствена от 5-те деца на царя тя говори езика и има BG паспорт. Тук ще посрещне и втори юбилей - 20  г. от сватбата с Китин Две кръгли годишнини празнува княгиня Калина през 2022-а. На 19 януари единствената дъщеря на цар Симеон II ще навърши 50 г. А на 26 октомври ще празнува 20-годишнината от сватбата си с пътешественика и изследовател Китин

Мъжът на ДесиСлава с диплома

Мъжът на ДесиСлава с диплома

Мъжът на ДесиСлава завърши висше образование. Боксьорът Благой Найденов се похвали, че е завръшил университет. За разлика от повече спортисти, които избират да следват в НСА, малката Кобра получава диплома от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, което се намира в Пловдив. Слуховете за разделя между боксьора и ДесиСлава валят от

Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Съвети за избавяне от пандемичния стрес от автор на бестселър за самопомощ Пандемията нанесе емоционални щети върху всички нас и малцина успяват да се измъкнат сами от чувството на умора и безпътица, което коронавирусната криза остави върху хората. Повечето сякаш очакват тя да свърши, за да могат да се освободят от цялото бреме

България спечели Балканското първенство – европейска квалификация по волейбол за юноши до 18 години и се класира на еврофиналите! Тимът, воден от Виктор Карагьозов, победи Гърция с 3:0 (25:14, 25:22, 25:22) в последния мач от турнира в София, стана шампион и завоюва директна квота за Европейското първенство

От страшен хаос при първата стрелба от преследването на 12,5 км, с което приключи кръгът от световната купа по биатлон в Руполдинг (Гер), пострада най-добрият ни състезател Владимир Илиев. Заради малките разлики, получени в спринта, при пристигането на рубежа на 34-годишния троянец и още 5-има негови колеги се наложи да чакат да приключи стрелбата

Жената заряза Марк Бартра

Виж Борис Джонсън с чашка в ръка срещу джадайски меч на жена (Видео)

Борис Джонсън е безмилостно подиграван в туитър, след като е пуснат на видео онлайн, на което той танцува на парти с чашка в ръка с неонови светлини. Клипът е записан по време на началото на локдауна

Мон Дьо мъкне торби като Робокоп

Огромни торби с покупки мъкне в студа Мон Дьо. Водещият се беше барнал с яке и очила, които го караха да изглежда като

Бритни Спиърс: Сестра ми говори неща, от които вдигнах 104 градуса температура

Певицата Бритни Спиърс нападна с думи сестра си Джейми Лин, която последно рекламира книгата си-мемоар "Things I Should Have Said" - фокусирана върху семейството, кариерата ѝ

Драго Чая кашля, облече сомбреро

Нещо е понастинал май Драгомир Драганов. Неуморните папараци на "България Днес" засякоха популярния водещ да кашля, докато ходи по улиците. За да не мръзне в студа

}