17 гимнастички и българската роза дамасцена в благотворителен календар

Състезателките по художествена гимнастика позират с календара по време на официалното представяне.

С луксозното издание на ПИБ се подкрепя не само спортът, но и запазването на плодовете и зеленчуците, отглеждани у нас

Не с топка и лента, а с български плодове и зеленчуци позираха 17 гимнастички за календара на Първа инвестиционна банка (ПИБ) за 2022 г. Някои от тях грациозно държат и маслодайната роза дамасцена - един от символите на страната ни.

Луксозното издание отново се прави с благотворителна цел и бе представено вчера в литературен клуб “Перото” в София.

Тази година каузата е посветена на Българската федерация по художествена гимнастика, но и на подпомагането на научни разработки за запазване на българските сортове плодове и зеленчуци.

Пред обектива на Елена Ненкова в продължение на три дни заставаха Камелия Петрова, Кристиана Дойчева, Сузан Пуладиан, Гергана Трендафилова, Мария Стаменова, Александра Василева от ансамбъл девойки. Позираха също Стефани Кирякова, Ева Брезелиева, Лъчезара Пекова, Стилияна Николова, Татяна Воложанина и Катрин Тасева от ансамбъла жени, както и олимпийските шампионки от Токио 2020 Мадлен Радуканова, Боряна Калейн, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

Всички средства от продажбите на календара ще бъдат дарени на Българската федерация по художествена гимнастика и на Селскостопанската академия. Самият календар е отпечатан на 100% рециклирана хартия без съдържание на тежки метали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене