Война между син и млад любовник за наследството на Джина Лолобриджида

Джина Лолобриджида дава интервю, след като е получила звезда на свое име в Алеята на славата в Холивуд.
СНИМКИ: РОЙТЕРС

Изчезват й бижута, подарък от Фидел Кастро

Когато през 1947 г. на конкурса "Мис Италия" членовете на журито класират на трето място Джина Лолобриджида, едва ли предполагат колко грешен избор е това.

Само пет години по-късно Лолобриджида е обявена за най-красивата жена в света извън всякакви модни съревнования. Превръща се в кинозвезда от световна величина, секссимвол, една от легендите на италианското кино за всички времена.

Родена е в малкото градче Субиако, кариерата й

започва като модел,

Джина е обявена за една от най-красивите жени.
Джина е обявена за една от най-красивите жени.

с малки роли в европейски продукции. Но когато се появява в американски филми, веднага се изстрелва на върха на славата.

Колкото бляскав е професионалният й път, толкова трънлив се оказва любовният.

През целия си живот Джина има десетки мъже до себе си, но така и за никого не казва, че е голямата й любов.

"От многото знаменити мъже, които са ме обичали, нито един — подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото у жената

мъжете ценят

не красотата, а покорството

и смирението. Това аз не мога да им предложа", признава актрисата в интервю преди години.

На млади години
На млади години
Тя така и не създава истинско семейство, отношенията с единствения й син Андреа Милко са променливи през годините, което се потвърждава и от последните събития.

Тя е с наложено попечителство от съда по искане на сина й. Актрисата не може да взема финансови решения без негово одобрение.

"Не заслужавам да бъда унижена по този начин, заяви по този повод 94-годишната актриса в емоционално телевизионно интервю. - Не съм направила нищо лошо, казва актрисата. - На моята възраст би трябвало да имам спокойствие. Но аз нямам. Изморена съм. Трябва да ми позволят да умра в мир."

Гледната точка на сина й е друга - тя не е в добро психическо състояние и всички решения, които взема, са под влиянието на нейния мениджър.

Неотдавна Джина Лолобриджида отново привлече интереса на медиитепокрай решението на италианския Върховен съд, че активите й са поставени под попечителство. Тя смята, че инициативата на сина й Милко е

с цел да придобие цялото наследство

дори без изготвено от нея завещание.

"Има една-единствена цел и това не е благосъстоянието на Джина Лолобриджида, а нейното богатство", заяви адвокатът й Антонио Ингроя в телевизионно предаване.

Синът на актрисата посочва като основна причина за действията си Андреа Пиацола - 35-годишния й мениджър, който е до нея от близо 15 години и неведнъж се оказва в дъното на скандали, свързани с актрисата, а в телевизионното интервю тя го нарича "голямо щастие".

Лолобриджида с около 60 г. по-младия си мениджър, с когото работи от 15 години.
Лолобриджида с около 60 г. по-младия си мениджър, с когото работи от 15 години.

Актрисата споделя, че младият мъж й е като син и не желае да вижда нито биологичния си наследник, нито внука си.

Сериозните проблеми за италианската звезда

и опити да опази наследството си започват през 2014 година, когато актрисата по нейни думи се оказа жертва на сватбена измама.

Лолобриджида с изненада научава, че е сключила брак в Испания без нейното присъствие с бившия си годеник Хавиер Ригау. Мъжът, който е с 35 години по-млад от нея, я накарал да подпише документ, за който тя мисли, че е пълномощно, но се оказва брачен договор, който му дава право да наследи цялото й имущество, оценявано на 30 млн. британски лири, имоти в Сицилия, Рим и Монте Карло.

"Преди време той ме убеди да му дам пълномощно, което му трябваше за някаква сделка. Но се боя, че той

се е възползвал от това, че не зная испански,

и кой знае какво всъщност съм подписала…", сподели в интервю тогава Лолобриджида.

Бившият й любим твърди, че тя самата е уредила сватбата с пълномощник и той законно е женен за нея, макар да не е присъствала на церемонията. Като свидетел по време на процеса бе привлечен бизнесмен на име на Рафолс, който потвърди пред съда, че е подготвил документите за сватбата по нареждане на актрисата.

Според твърденията й тя никога не е давала съгласие за сватба, а Хавиер Ригау е платил на друга жена да се яви вместо нея в църквата.

„Невъзможно е г-ца Лолобриджида да не е знаела за сватбата" – публично твърди адвокатът на фиктивния й съпруг Тереса Буейес. Тя настоява, че бракът е напълно законен, а Лолобриджида отива в Барселона, за да поиска разрешение за сключване на брак. – Да се омъжиш с помощта на пълномощник, е нещо много специфично, трябва да посочиш кой ще те представлява на сватбата и да уточниш каква ще е церемонията. Точно това тя направи и всичко е напълно законно", твърди адвокатката.

Хавиер отрича да е имал каквито и да е претенции

към наследството на актрисата, защото самият той има състояние, оценено на 43 млн. долара.

Джина и Ригау се запознават на парти в Монте Карло. Обявяват, че са сгодени, през 2006 година, но малко след това официално се разделят. Самият любовник на акрисата така и не дава обяснение защо двамата изненадващо са искали да се оженят четири години след като се разделят.

Лолобриджида научава за фалшивата сватба

от интернет и веднага започва дело за анулиране на брака.

Делото за фалшивия брак на италианската актриса продължи две години, като по време на слушанията в съдебната зала Джина Лолобриджида призна, че никога не е правила секс с испанеца и изобщо не му е давала право да подготвя сватбата им. В крайна сметка тя изгуби делото, но още тогава се появи името на младият й мениджър Андреа Пиацола.

В съда стана ясно, че актрисата отговаря на телефона дори когато я търсят синът или внукът, а именно младият Андреа прави това и отказва директна връзка със звездата. Още тогава започна да се говори за огромното влияние, което има той върху нея.

Преди две години стана ясно, че Андреа Пиацола се е възползвал от 92-годишната тогава актриса, като е откраднал средства за закупуване на луксозни автомобили, включително и за

Ferrari на стойност над

300 000 евро,

или поне така твърди нейният син.

Той искаше да заведе дело срещу Пиацола заради обвинения, че е продал три апартамента, собственост на Лолобриджида, за над 2 милиона евро през 2005 г. и е откраднал стотици хиляди от личните й сметки между 2013 и 2018 г. "Госпожа Лолобриджида е била жертва на престъпление - каза Микеле Джентилони, адвокат на семейството на голямата актриса. - Тя се е доверила на този човек, а той се е възползвал от нея." Още преди това синът й Милко Скофич-младши предприе правни действия заради съмнения, че съветниците на майка му ще се опитат да се възползват от нея.

"Когато става дума за кино, Джина Лолобриджида е изключително способна, но в областта на бизнеса и финансите тя е некомпетентна", каза адвокатът на сина й.

В крайна сметка самата Джина така и не потвърди пред съда, че е жертва за измама. Напротив - тя казва, че всичко, което мениджърът й е получил, е личен подарък от нея.

В аферата се намеси неизвестна досега информация, че тя е получила колекция бижута от Фидел Кастро на много висока стойност, за които няма информация къде се намират сега.

През 1974 г. Джина Лолобриджида, появяваща се вече и като журналистка и телевизионна водеща, е командирована от италианската телевизия "РАИ Уно" в Куба, за да направи

интервю с

Фидел Кастро

От революцията в Куба са минали 15 години, но нейният водач Фидел Кастро продължава да е един от най-популярните ръководители в света. Той е строго охраняван и труднодостъпен заради несекващите опити за убийство и атентати срещу него, но се среща с италианската актриса без колебания. Заедно прекарват 12 дни. След като се връща в Италия, подготвя филм за Кастро, но държавната телевизия "РАИ Уно" не ги излъчва, а самите записи изчезват. Самата Джина казва, че

решението материалът да не се излъчи е политическо,

но тя никога повече не вижда записа.

Преди няколко години Кастро казва в едно от редките си интервюта, че срещата му с Джина Лолобриджида е много знакова в живота му. Именно по време на прстоя си в Куба получава много скъп подарък от Кастро, който днес е изчезнал. Адвокатите на сина й обаче не уточняват какви точно са изчезналите бижута и каква е приблизителната им стойност.

И докато актрисата призовава да бъде оставена на спокойствие, синът й е убеден, че това е целта на нейния мениджър - за да бъде напълно разорена без да има ясна представа за действията си в оставащото й време.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списание "Тайм" обяви списъка си за най-влиятелните личности на 2024 г. (Снимки)
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори

Напишете дума/думи за търсене