Intelligent Music Project вкараха мелодичен рок и послание към всеки с българската песен за Евровизия Intention
06 Декември 2021440
Автор: 24 часа

Няма безопасна зона, а безполезно съществуване. Намирането на правилния път може да е и битка със самите себе си.

Това е накратко посланието на Intention - песента, с която рокмузикантите от Intelligent Music Project ще представят България на Евровизия догодина.

Премиерата ѝ беше в неделя малко преди 11 ч по БНТ и за по-малко от няколко часа клипът към нея събра десетки хиляди гледания в най-голямата мрежа за видеосподеляне ютюб.

“Intention поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки един от нас с остарелите модели за вяра и поведение, които ни дърпат назад. Настройте се положително,

преборете

вкоренените

предразсъдъци,

погрешните

практики

и подходи и сбъднете мечтите си! Никога не е късно да проумеем себе си и да се насочим по верния път на собственото си израстване.” Това разказва за смисъла на песента д-р Милен Врабески, който не само е създател на супергрупата Intelligent Music Project, но е и автор на музиката и текста на Intention.

“Песента отправя послание и към родители и учители – да не учим децата си да живеят в саксия, а да излязат от клетката на “сигурността” и да не спират поривите си към себереализация. Няма безопасна зона. Има безполезно съществуване. Намирането на правилния път обаче е битка, дори война със самите себе си. За победа на доброто е нужно сериозно намерение!”, категоричен е д-р Врабевски.

В клипа към българската песен участват и шестимата музиканти, които ще се качат на голямата сцена на Евровизия. Това са Рони Ромеро - вокалистът на “Рейнбоу”, който от 3 г. е част от суперуспешната ни група, Славин Славчев, който сега, освен да пее, публиката ще види и да свири на китара, басистът Димитър Сираков, Иво Стефанов - на клавишните и китарист - Бисер Иванов. В групата си имат и ветеран на Евровизия - барабаниста Стоян Янкулов-Стунджи, който за трети път ще се яви на музикалния форум.

Всъщност Intelligent Music Project се състои от двойно повече талантливи музиканти, но според регламента на Евровизия на сцената ѝ може да се качат не повече от 6-има души.

“Рокът е жив

и има

тенденция към

завръщането му,

защото е елитарна музика с ясни послания и аз искам моите деца да израстват с такива. Ние правим мелодичен прогресив рок, който трябва да влезе в регламента - парче до 3 мин и със съответното сценично присъствие. Групата ни е от 10-11 човека, на сцената трябва да се качат 6-има. Трябваше да избера най-подходящите за въпросния регламент. Всичко е измислено много добре - за да стане състезанието ефективно и да има своето въздействие върху публиката, всичко се прави по строга линия на регламента, която помага и на изпълнителите, и на продуцентите да бъдат себе си и да дадат максимума на това, което имат като талант”, обясни д-р Врабевски по БНТ вчера.

Видеото към Intention изцяло е съобразено с идеята на песента. В него има две сюжетни линии.

Битките в живота

са представени

като видеоигра

- послание не само към младите да мислят извън кутията, но и към техните родители да дадат шанс на децата си да следват своите инстинкти и да имат смелостта да вземат сами решения.

А с красиво момиче, което пътува из времето, екипът показва, че колкото и да се опитваме понякога да избягаме или да изчезнем, не можем да се скрием от себе си. И че единственият начин да се живее достойно е да застанеш лице в лице срещу врага, който винаги е един и същ - вътрешният ни Аз.

В записа на българската песен участва легендарният барабанист Саймън Филипс от “Тото”, който е сред музикалните продуценти на Intention. Но той няма да свири на Евровизия отново заради изискването за броя музиканти на сцената.

“Хванали сме всички съвременни тенденции и сме направили аранжимент, който да пасва много на очакванията на хората в един съвременен свят на високотехнологичния XXI век. Разпознаваемостта ни е гарантирана, много се постараха всички - от езиковия ни консултант до музикалния ни копродуцент”, категоричен бе д-р Врабевски.

Той и групата му ще представят българската песен за Евровизия в 4 града в страната - в Плевен на 9 декември, Велико Търново - на 13 декември, Русе - на 15 декември, а на 17 декември ще са в Стара Загора. “Започваме с тези градове, за да може на живо, освен с партньорството на БНТ, хората да се докоснат до енергията на групата. Иначе планираме концертите ни в Париж, Нидерландия, Германия, Австрия. Вероятно ще направим концерт и в Гърция, защото там имаме голям фен клуб, много пъти сме печелили в рок класациите им, което никога преди не се е случвало за българска група. Имаме сериозните намерения да се представим достойно на Евровизия”, допълни д-р Врабевски.

 Ники Кънчев: Д-р Врабевски разказва

поредната си музикална приказка

Песента звучи универсално, като надскача нашите балкански музикални ширини. Стегната е като юмрук, удря право в сърцето като ритъм. Рони Ромеро пее страхотно и с хъс, Славин Славчев допълва вокалните хармонии блестящо. Солото на Бисер Иванов също цъка като метроном: китарата си казва всичко и се прибира обратно. Цялата сплав обаче иде от барабаните на Саймън Филипс, легендата на “Тото”, който е и музикален копродуцент на парчето заедно с автора Милен Врабевски и клавириста Иво Стефанов. Личи си отдалече, че Врабевски не е седнал да напише Intention специално за Евровизия, а просто разказва поредната си музикална приказка, но някак си е излязъл от специализираната етажерка с артрок “книгите” и вече е в средата на цялата библиотека и песента му е за всички. Парчето ни има много големи шансове да влезе в топ 3, а защо не и да победи на 14 май догодина в Торино. Време е да триумфираме на Евровизия!

Георги Любенов: Парчето е направено по

правилата на хитовете

Песента ни за Евровизия е направена по всички правила на този жанр и на мелодичния рок. Тя е и артрок, и мелодичен рок, но това е песен, която е създадена по правилата на хитовете. Тя е направена от екип от хитмейкъри - с много изчистена композиция. През цялото време ми наподобява на саундтрак на холивудски тийнейджърски младежки сериал. Отговаря на вкусовете на Евровизия.

За разлика от други години този път България много рано пусна песента. Винаги това е ставало едва ли не в последния момент. Ние сме едни от първите, което означава, че страната ни е готова за конкурса. Intention ще има живот и след Евровизия - ще се изпълнява по концерти, тепърва предстои да тръгне на голямо турне из Европа.

Йордан Караджов: Песента

е жива класика

Intention е жива класика, текстът е с блестящо и страхотно съдържание и дано всички, които я чуят, да успеят да вникнат в него и да разберат колко смисъл носи.

Това е китарна песен, в основата на която е виртуозът Бисер Иванов. А и с изпълнението на Рони Ромеро се надявам да спечели очакваното уважение и от публиката, и от всички, които следят Евровизия от години.

Intelligent Music Project са мои много големи приятели - като се започне от д-р Врабевски и се стигне до Стунджи. В групата всички са огромни професионалисти, затова съм и сигурен, че ще се представят изключително добре.

Китаристът Максим Горанов:

Убийствени музиканти и аранжимент

Парчето е страхотно, в него чувам едновременно традиционни рок внушения с младежки рокендрол. Убийствени музиканти и аранжимент, страхотно направена композиция.

От видеото извира младежки ентусиазъм. Обикновено, като говорим за ентусиазъм, нещата не са толкова съвършени от музикантска гледна точка, но тук всичко е перфектно. Знаем кои са музикантите в парчето. Милен Врабевски е направил абсолютно попадение. Композицията и аранжиментът са прекрасни - на нивото на световни музиканти.

Бих желал на всяка цена да спечелим. Ако това стане, бих бил най-щастливият човек, защото съм част от Intelligent Music Project от първия ѝ проект, така че просто няма как да не се чувствам съпричастен.

Кирил Добрев настъпи ако

Кирил Добрев настъпи ако

Ако вярва на градските суеверия, на Кирил Добрев му предстои да извади голям късмет. Изключеният наскоро от БСП политик настъпи на улицата кучешко ако и дълго търка обувката си, преди да се качи в луксозния си джип, видяха смелите папараци на "България Днес". Действията на Добрев предизвикаха бурния смях на съпругата му Антония

Кой е пиарът Александър Бойчев, който се обади да се кара на Виктор Николаев? (Видео)

Кой е пиарът Александър Бойчев, който се обади да се кара на Виктор Николаев? (Видео)

Кой е пиарът на "Продължаваме промяната" Александър Бойчев, който тази сутрин завихри скандал в телевизионен ефир, след като се обади да се кара на водещите сутрешния блок по Нова ТВ Виктор Николаев и Мира Иванова, че задават въпроси?  Според биографията, която може да се открие за Бойчев в интернет

24-годишен се ожени за баба на 17 внуци (Видео)

24-годишен се ожени за баба на 17 внуци (Видео)

Баба на 17 внуци се омъжи за 24-годишното си гадже, пренебрегвайки злобните коментари относно отношенията им заради голямата възрастова разлика. Куърън и Черил, която е на 61 години, сключиха брак на 3-и септември при скромна церемония. Жената, която често е бъркана с негова баба, твърди, че двамата са лудо влюбени и се радват на невероятен секс

Карането на ниски обороти вече не пести гориво, води до повреди

Карането на ниски обороти вече не пести гориво, води до повреди

По-възрастните шофьори съветват, въз основа на техния опит, че най-добрата рецепта за нисък разход на гориво е поддържането на ниски обороти на двигателя. Временета обаче се променят. При движение на много ниски обороти двигателите при съвременните коли не са по-икономични. Кога двигателят консумира най-малко? Когато се „уморява” най-малко

Княгиня Калина на 50 - все по-силно свързана с България

Княгиня Калина на 50 - все по-силно свързана с България

Единствена от 5-те деца на царя тя говори езика и има BG паспорт. Тук ще посрещне и втори юбилей - 20  г. от сватбата с Китин Две кръгли годишнини празнува княгиня Калина през 2022-а. На 19 януари единствената дъщеря на цар Симеон II ще навърши 50 г. А на 26 октомври ще празнува 20-годишнината от сватбата си с пътешественика и изследовател Китин

Мъжът на ДесиСлава с диплома

Мъжът на ДесиСлава с диплома

Мъжът на ДесиСлава завърши висше образование. Боксьорът Благой Найденов се похвали, че е завръшил университет. За разлика от повече спортисти, които избират да следват в НСА, малката Кобра получава диплома от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, което се намира в Пловдив. Слуховете за разделя между боксьора и ДесиСлава валят от

Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

България спечели Балканското първенство – европейска квалификация по волейбол за юноши до 18 години и се класира на еврофиналите! Тимът, воден от Виктор Карагьозов, победи Гърция с 3:0 (25:14, 25:22, 25:22) в последния мач от турнира в София, стана шампион и завоюва директна квота за Европейското първенство

От страшен хаос при първата стрелба от преследването на 12,5 км, с което приключи кръгът от световната купа по биатлон в Руполдинг (Гер), пострада най-добрият ни състезател Владимир Илиев. Заради малките разлики, получени в спринта, при пристигането на рубежа на 34-годишния троянец и още 5-има негови колеги се наложи да чакат да приключи стрелбата

Сестра му се прибра от Австралия за погребението С тениска с имената му, купена от официалния магазин на любимия му “Ювентус”, бе изпратен в последния си път убитият миналата седмица Илиян Илиев. Той бе наръган смъртоносно във врата от дилъра и наркозависим Денис Мустафа Кемал ал Газзи. Фланелката е от фенклуба на торинския колос у нас

Жената заряза Марк Бартра

Виж Борис Джонсън с чашка в ръка срещу джадайски меч на жена (Видео)

Борис Джонсън е безмилостно подиграван в туитър, след като е пуснат на видео онлайн, на което той танцува на парти с чашка в ръка с неонови светлини. Клипът е записан по време на началото на локдауна

Мон Дьо мъкне торби като Робокоп

Огромни торби с покупки мъкне в студа Мон Дьо. Водещият се беше барнал с яке и очила, които го караха да изглежда като

Бритни Спиърс: Сестра ми говори неща, от които вдигнах 104 градуса температура

Певицата Бритни Спиърс нападна с думи сестра си Джейми Лин, която последно рекламира книгата си-мемоар "Things I Should Have Said" - фокусирана върху семейството, кариерата ѝ

Драго Чая кашля, облече сомбреро

Нещо е понастинал май Драгомир Драганов. Неуморните папараци на "България Днес" засякоха популярния водещ да кашля, докато ходи по улиците. За да не мръзне в студа

}