Производител от Виетнам идва в Европа, предлага гаранция от 10 г.

Виетнамският автомобилен производител Vinfast възнамерява да дойде в Европа, а една от отправните точки за успех е обещаваната 10-годишна гаранция на колите. От азиатската компания обявиха, че търсят място за построяване на завод в Германия. На изложението CES в Лас Вегас Vinfast не само представи общо пет нови електрически кросоувъра, но и потвърди, че иска да стартира собствено производство в Европа от 2025 г.

Преди това виетнамците представиха чрез американската си централа на салона в Лос Анджелис два напълно нови електрически SUV автомобила - VF e35 и VF e36. В началото виетнамците произвеждат моторни скутери за вътрешния си пазар, а след това през 2018 г. са добавени два модела коли - Vinfast Lux A 2.0 и Lux SA 2.0 под ръководството на бивши мениджъри на GM, като и двата модела са създадени на платформите на предишните поколения BMW Серия 5 и X5.

Екзотичният автомобилен производител е основан едва през 2017 г. и се надява да присъства по целия свят през следващите няколко години с производствени мощности във Виетнам, САЩ и Германия. Vinfast потвърди на CES, че в бъдеще ще разчита изключително на електрически автомобили.

Дизайнът на колите носи подписа на италианските корифеи от Pininfarina. В Европа виетнамската компания ще разпостранява моделите само чрез директни онлайн продажби за нови електрически автомобили, а вероятно и на скутерите си на ток. Превозните средства ще да бъдат доставени директно на адреса на купувача.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене