Преболедувал COVID-19 чака Гришо

Григор Димитров започна с трудна победа в Австралия

Григор Димитров e доволен от първия си мач на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият български тенисист започна с победа над квалификанта Иржи Лехечка. Двамата се бориха на корта в продължение на почти три часа. В крайна сметка Гришо се наложи с 6-4 4-6 6-3 7-5.

"Беше много труден първи мач. Мисля, че това бяха сред най-тежките условия, в които съм играл тук", коментира Димитров, визирайки силния вятър. "Винаги е подвеждащо да се сблъскаш с опонент, с когото не си играл преди. Младо момче, изкачва се в класирането, вече имаше три мача на турнира, много увереност показа и нямаше какво да губи. Всеки се е фокусирал върху своята половина на корта. Дори днес се изправих срещу състезател, който играе прекрасен тенис. Всеки мач е оспорван. Не можем да си кажем просто: "Този играч не е част от схемата". Трябва да преодолееш седем съперници, ако искаш да спечелиш целия турнир", анализира Димитров.
В следващия кръг Григор ще се изправи срещу Беноа Пер. Французинът надигра Тиаго Монтейро в петсетов трилър с 6-4 3-6 7-5 2-6 7-5. 32-годишният Пер в момента е 56-и в световната ранглиста на АТР, но е достигал до №18 през ноември 2016 година. Той има две победи в три мача срещу Димитров в АТР тура, както и още един успех на ниво "Фючърс" турнири през далечната 2008 година. За последно двамата играха един срещу друг през 2015-а в Токио, когато Пер спечели с 6:4, 3:6, 6:1. В навечерието на Нова година Беноа Пер даде положителен тест за коронавирус след пристигането си в Австралия и стана първият в тура, който се заразява с вируса за втори път. Това пообърка подготовката му за първия за годината турнир от Големия шлем, тъй като трябваше да откаже участие на Summer Set в Мелбърн.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?

Напишете дума/думи за търсене