Боно: Срам ме е от U2

Солистът и китаристът на U2 Боно и Едж

Боно каза, че го хваща срам, когато чуе стари песни на U2 и също така не харесва името на своята банда. Ирландската рок група, създадена през 1976 г., се състои от фронтмен Боно, Дейв "Едж" Евънс, Адам Клейтън и Лари Мълън Джуниър - всички те съученици от училище в Дъблин.

Рокаджиите имат поредица от албуми номер едно във Великобритания през 40-годишната си кариера и са продали повече от 157 милиона албума.

Говорейки в подкаста "Awards Chatter", заедно с колегата си Едж, Боно каза: "Бях в колата, когато веднъж пуснаха една от нашите песни и както казваме в Дъблин - светнах в аленочервено от срам. Но може би това е правилното място за един артист - на ръба, да се смущава, да изпитва нещо като болка от срам, да не се изложи. Това е и полезно, държи те във форма", цитира го Sky news, съобщи dir.bg.

Боно каза, че се гордее най-много с песента им "Vertigo", но добави: "Повечето от другите ме карат малко да настръхвам"

61-годишният фронтмен не пести и самокритиката и сподели, че според него гласът му е звучал "напрегнато", но отчита, че "групата звучи невероятно."

Той твърди, че е станал певец едва наскоро, след като е слушал музиката на "Ramones" и е осъзнал, че не му е нужна да бъде рокендрол вокалист. Боно разказа и как певецът и авторът на песни Робърт Палмър казал на колегата му Клейтън през 80-те години на миналия век: "Би ли казал на певеца си да свали малко високите, ще си направи услуга, ще направи услуга и на гласа си, и на всички, които трябва да го слушат".

И Боно, и 60-годишният Едж признаха, че и те и останалите от групата не харесват особено името-U2.

Отначало се нарекли "The Hype", но те сметнали, че името е буквално и никак не оригинално. Едж си спомня: "От предложенията, U2 беше най-малко противното на всички и затова то приехме. То също така не предполагаше, не разкриваше каква музика ще свирим, и това ме караше да се чувствам свежо в този смисъл".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене