Съперникът на Кобрата Жуниор дос Сантос: Сори, но ще набия Кубрат!
26 Януари 202218850
Автор: 24 часа

Той обича да е на ринга и да удря хората много здраво, но и аз мога

КОЙ Е ТОЙ

Жуниор дос Сантос е следващият съперник на Кубрат Пулев. Двамата ще се бият на 26 февруари в Хюстън, Тексас. Мачът ще бъде за титлата на организацията "Траяд Комбат" и ще бъде предаван в България по стрийминг платформата FITE.

Бразилецът е бивш шампион на UFC в тежка категория. В своята кариера Дос Сантос има победа над Благой Иванов - Багата. Специално за в. "България Днес" и youtube канала "Спортната джунгла" той прогнозира какво ще се случи в двубоя с Кобрата.

- Г-н Дос Сантос, кога за пръв път се свързаха с вас, за да участвате в "Траяд Комбат"? Имаше слухове, че ще бъдете съперник на Кубрат Пулев за неговия първи мач, но той започна с Франк Мир.

- Да, имахме разговори и други подобни неща за първото шоу. По някаква причина нещата не станаха. Тогава дори не тренирах. След като гледах шоуто за пръв път, когато Кубрат Пулев се би с Франк Мир, човече, беше страхотно. Казах си: "Трябва да съм част от това!". Нека да се пробваме за следващото издание. Да видим дали може да сме там.

- Какви бяха първите ви впечатления от триъгълния ринг, рундове по две минути и правила, които дават предимство на боксьорите?

- В ММА вселената винаги са ме знаели като боксьор. Разбира се, в класическия бокс няма да бъда на същото ниво, както другите момчета. След като приключих с UFC, търсех подобна възможност. Винаги съм искал да имам боксов мач. Но тогава видяхме как Трилър създаде "Траяд Комбат". Казах си, че това е перфектната организация за мен. Правилата са като бокса, но и с клинчове. Триъгълният ринг е нещо различно. Нещо уникално. Ще бъде доста вълнуващо. Защото ние, ММА бойците, може да вкараме съперника в ъгъла и да се възползваме от това. Но рингът е заграден от въжета, а боксьорите се движат добре и се опитват да използват ударните си умения. Измина една година, откакто си тръгнах от UFC. През тази година прекарах време със семейството си. Обмислях следващата стъпка. Бях наясно, че тя е много важна. Трябва да бъде много важна. А сега вече следващата стъпка е ясна. Доволен съм от това. Случи се това, което обичам да правя. Отново го правя. Това е най-важното.

- Франк Мир не беше конкурентен на Кубрат Пулев, когато се биха. Защо мислите, че имате повече шансове срещу двукратния претендент за световната титла в тежка категория?

- Франк Мир е граплър (състезател, който предпочита да се бори - б.а.). Той беше ММА боец. Има сравнително добри страйкинг умения (да се боксира - б.а.). Но това не е достатъчно, за да излезеш и да се изправиш срещу някой, който върши това цяла вечност. През целия си живот. Като Кубрат Пулев. Човече, той е в бизнеса от толкова време. Има много опит. За да отидеш там и да имаш шансове срещу него, трябва да знаеш какво правиш. Както споменах, в ММА вселената винаги са ме знаели като боксьор. Защото търсех нокаута. Да използвам моите умения да пускам удари. Да се движа с моята скорост и способности. Ако има някой в ММА света, който може да бие Кубрат Пулев, това съм аз. Това ще се случи.

- Какво мислите за качествата на Кубрат Пулев. Къде виждате неговите слабости, особено що се отнася до правилата на "Траяд Комбат"?

- Трудно е да се каже. Той е много опитен боец. Адски корав, това се вижда от всички. Удря много здраво. Обича да се бие. Харесва му да бъде на ринга и да удря хората и него да го удрят. Притежавам всичко необходимо, за да изляза и да затрудня Кубрат Пулев на ринга. Вижте, не разсъждавам толкова около неговите слабости. Гледам къде е най-силен. За да мога да избегна това и да получа предимство. Както казах, той имаше невероятна кариера в бокса. Но "Траяд Комбат" е малко по-различно. Ще бъде различен мач.

- Една от най-горещите теми в момента е заплащането на UFC бойците. Ако го сравните с това в "Траяд Комбат", какво бихте казали?

- Ще бъде глупаво да твърдя, че не съм правил хубави пари. Правех добри пари в UFC. Но добри пари не означава справедливи пари. Ние сме шоуто. Ние, бойците, сме шоуто. Не UFC, не някой друг. Ние правим шоуто. Трябва да бъдем добре признати за това. Заплатени за това. Не мога да се оплача от моята кариера, но само за сравнение, в момента ще изкарам повече пари, отколкото изкарах в предишния ми мач (тогава Дос Сантос получава $520 000 - б.а.). Това показва какъв бизнес правят там. UFC е нещо невероятно! Невероятно е, че дават възможности на много момчета. Дадоха и на мен. И продължаваха да ми дават възможности с корави съперници. Младата генерация идва по-гладна, по-подготвена. Бойците са невероятни! Но от федерацията трябва да плащат на своите спортисти малко по-добре. Да обръщат повече внимание като цяло. Трябва да се погрижат по-добре за своите спортисти. В момента например имаме Франсис Нгану. Той е най-плашещият боец в историята на UFC. Прекалено голяма мощ притежава това момче. Привлича огромно внимание. Искате да ми кажете, че Нгану не продава? Хайде де! Всички искат да го гледат. Той прави $500 бона или $600 бона. И каза, че няма да се бие повече за $500 000 - 600 000. Това плащат. А той е в основния мач. Изкарва милиони и милиони на UFC. Отново, не казвам нещо лошо за Дейна Уайт и UFC. Те изведоха нашия спорт на ново ниво. ММА отиде на ново ниво. Направиха го прекрасен пред целия свят. В момента ние сме известни хора, известни бойци. Целият свят ни познава. Но, от друга страна, контролират прекалено много бойците. И техният достъп до всичко. Дори и до медиите и спонсорите. Взеха ни спонсорите. Това е като игра срещу нас.

- Имате загуба с нокаут от Франсис Нгану. Бихте ли го поканили в "Траяд Комбат"?

- Нгану иска да се бие за повече пари. "Траяд Комбат" е перфектен за него. Мислех си за това и си казах, че това може да е моят реванш. Точно там. Дори Тайсън Фюри, боксьорът, предизвика Франсис Нгану, казвайки, че иска да се бие с по-малки ръкавици. Казах на Тайсън Фюри, че може да дойде още сега в "Траяд Комбат". Може да има мач с мен, докато чака Франсис Нгану да се освободи от UFC и да дойде в "Траяд". Можете ли да си представите? Това е прекрасен сценарий.

- Пробвахте се и в професионалния кеч. Имахте два мача в шоуто AEW, където се бие българинът Миро. Хареса ли ви преживяването?

- Миро, да. Вижте, това беше страхотно преживяване. Светът на професионалния кеч е много вълнуващ. Още нещо невероятно. Аз съм боец!. Обичам бойното съревнование. Бокс, "Траяд", ММА, професионален кеч. Мога да правя всичко това. Както го сторих в шоуто на AEW. Беше страхотна възможност за мен да бъда заедно с момчетата и да участвам в мачовете. Още нещо, което е важно, е моята позиция. Чувствам се щастлив, защото съм свободен. Мога да правя каквото си искам. Няма нужда да искам разрешение или да подписвам различни договори.

- Има голяма циганска общност в България, а вашият прякор е Сигано, което е португалската дума за циганин. Има Цигански крал - Тайсън Фюри. Вие бихте ли искали да бъдете нещо като Циганския рицар или нещо подобно? Виждате ли се като модел за всички цигани на света?

- Аз вече съм! Този прякор е с мен още от самото начало. Започнаха да ме наричат Сигано още когато тренирах жиу-жицу. Казвах им - не, намерете ми друг прякор. Този не ми харесва. Но след известно време все ми казваха - Циганина. И аз го приех. Харесва ми. Аз съм циганин сега. След известно време в моята кариера, след като направих хубави мачове, циганската общност се свърза с мен и ми казаха колко са горди с мен, че прославям името им в целия свят. Горди бяха с това, което правя, представяйки се като Сигано. Бях толкова щастлив! Горд съм да бъда в тази позиция. Да нося този прякора. Аз не съм истински циганин, но вече се чувствам като такъв.

- Победихте Благой Иванов през 2018-а. Какво мислите за неговите умения? Способен ли е да стигне до мач за титлата в тежка категория на UFC?

- Благой е много корав съперник! Един от най-коравите, с които съм се бил в UFC. Удрях го много здраво през целия мач. С малките ръкавици. А той поемаше ударите и продължаваше да върви напред. Търсеше боя. От типа бойци, на които се възхищавам, когато ги гледам. Страхотен е! Корав. Благой е страхотен човек! Безспорно един от хората, които биха могли да се бият за титлата. Някой ден искам да дойда в България, за да науча малко повече за вашето място. Сори, че трябва да набия Кубрат Пулев на 26 февруари.

Синът на президента - абитуриент

Синът на президента - абитуриент

Георги Радев завърши 12-и клас в столичното 138-о училище "Проф. Васил Златарски" Георги, синът на президента Румен Радев, е абитуриент в столичното 138-о училище "Проф. Васил Златарски". Балът му е навръх 24 май. Младежът, облечен в елегантен костюм със сребристо сако, беше посрещнат възторжено от съучениците си пред столичен хотел за

Барманка пита Лена какви песни пее, след като сипва на Хазарта кафе с отстъпка

Барманка пита Лена какви песни пее, след като сипва на Хазарта кафе с отстъпка

Бориславова намаза 20% дискаунт заради рапъра, но не я познаха “Е, само заради него ли?” Леко разочарована, Лена Бориславова произнася репликата, след като барманка в столично заведение е направила отстъпка на нея и Христо Петров-Ицо Хазарта, защото познала певеца. Читател на “24 часа” станал свидетел на куриозната случка

Иван Гарелов: Вуйчо ми се отказа официално от мен заради “Панорама”, никога повече не му проговорих

Иван Гарелов: Вуйчо ми се отказа официално от мен заради “Панорама”, никога повече не му проговорих

Взех модела на епистоларната форма от книгата “Писма до г-жа Z” на Казимеж Брандис Не знам какво накара Иван Славков да ми предложи да водя “Панорама” сам Президентът д-р Желю Желев първи нарече предаването "бръснарница" Имало е “смелчаци”, които предлагали: “Да го махнем този Гарелов...” 27 май, петък, от 18

Преди бала на сина си Радев отиде с дъщерята на театър

Преди бала на сина си Радев отиде с дъщерята на театър

Държавният глава изпрати Георги абитуриент навръх 24 май Преди бала на сина си Георги Румен Радев отиде с дъщеря си на театър - гледаха “Бащата” в Народния театър. Още преди месеци - на спектакъла “Българската Коледа”, президентът и Владо Пенев си говорят за постановката, където актьорът играе главната роля

Трендът на баловете в Търново: Дълбоки цепки и маратонки под роклите (Снимки)

Трендът на баловете в Търново: Дълбоки цепки и маратонки под роклите (Снимки)

На съчетание между елегантност и удобство заложиха абитуриентите от втората вечер на дефилетата във Велико Търново. С бели маратонки под роклите дефилираха без никакво смущение по червения килим някои от момичетата. Спортните обувки бяха част от аутфита и на младежи, иначе с папийонки и костюми или в по- непринудени ризи и панталони

Олигархът Алишер Усманов се развежда с Ирина Винер

Олигархът Алишер Усманов се развежда с Ирина Винер

Руският милиардер от узбекски произход Алишер Усманов след 30 години щастлив брак  подал молба за развод с треньорката по художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова, Това става ясно от дело, заведено в масковксия районнен съд под № 205. За новината първи съобщава сайтът StarHit, на когото се позовава агенция РБК. Заявлението е подадено на 4 май

Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★★★★★
Късмет: ★★ Работа: ★★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Замърсяването на плодовете и зеленчуците, произведени в ЕС, с най-токсичните пестициди, се е увеличило значително през последното десетилетие, сочи ново проучване, публикувано във вторник. Изследването на групата Pesticide Action Network Europe, цитирано от АП, установява, че европейските граждани са били изложени на „драматично увеличение“ както

Народът е зажаднял за музика, казва прочутият ни кларинетист По време на пандемията кавалджии и акордеонисти станали охранители и хлебари заради пропадналите им концерти Странно, но факт: най-добрите гайдари сред учениците в Котел били софиянци, в Широка лъка учили всички от “Родопа” “Народът е зажаднял за музика

Камиони на сметопочистващата фирма "Титан" са горели тази нощ в базата й в столичния кв. "Княжево". Жители на няколко от южните квартали са чули силни взривове, вероятно от гумите на машините. Един от събудените посред нощ е музикантът от "Ку-ку бенд" Йордан Йончев-Гъмзата. Той е споделил за взривовете във фейсбук страницата си и дори е снимал

Група Caliberty ще подгрява на концерта на Deep purple

Мбапе поиска Дембеле и Чуамени

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе е пожелал да бъдат закупени двама футболисти през летния трансферен прозорец. Звездата реши да поднови своя договор с парижани

Гунди събра семейство

Гунди отново е на върха с нов рекорд сред почитателите на футбола и книгите и живее свой живот след първото си излизане на пазара през 2018 г. "Това е първата книга

Цитат на Гунди над "Герена"

Девизът на Гунди "Бори се винаги за красива, честна победа" се издигна високо над стадион „Георги Аспарухов“. Това се случи малко преди началото на двубоя на "Левски" с "Лудогорец" (0:1) снощи

24 творци и дейци на културата със "Златен век" по случай 24 май

Министърът на културата Атанас Атанасов връчи днес традиционните награди на Министерството на кулутрата „Златен век”, които се присъждат по случай 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий

}