Само 15% от германците биха си купили електрическа кола

Консултантската фирма Deloitte проведе обширно проучване, като разпита немските шофьори за техните предпочитания. Според анкетатата само 15 процента от германците ще изберат електрически автомобил, ако биха тръгнали да си сменят колата сега. Около 40 процента обаче биха купили хибридно превозно средство с комбинация от електрически и бензинов двигател.

Повечето от привържениците на преминаването към електрически коли посочват като причина високите цени на бензина. Ако горивото не беше толкова скъпо, 41% биха преразгледали решението си и биха обмислили дали да заложат на автомобилите на ток.

Една четвърт от анкетираните шофьори посочват обхвата като най-големият проблем пред електроколите, следва недостатъчната инфраструктурата за зареждане (14%) и по-високите разходи при покупка (12%). Почти една трета от 1500 анкетирани изразяват готовност, че биха похарчили до 2000 евро повече за електрическа кола. Анкентираните посочват среден пробег от 616 километра за електрически автомобил като момент, в който ще започнат да мислят за покупка на такава кола.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене