Драматичната любов между Татяна и Онегин на 18 февруари в Софийската опера

Момент от спектакъла "Евгений Онегин"

Историята за нещастната любов между Татяна и Евгений Онегин оживява на 18 февруари, от 19 часа, на сцената на Софийската опера и балет със спектакъла „Евгений Онегин“. Шедьовърът на Чайковски и Пушкин винаги се посреща от публиката и музикалната критиката с огромно възхищение. Това е уникална творба, родена от срещата между двамата гении. Постановката е дело на известната режисьорка Вера Петрова. Диригент ще бъде Андрей Галанов, съобщиха от Софийската опера.
Този път в ролята на Татяна ще се изяви Диана Гуглина, а в ролята на Олга ще бъде мецосопранът Виолета Радомирска.
Диана Гуглина е носителка на наградата Maria Callas Tribute Prize NY 2019 и Първа награда на международния конкурс за оперни певци в Италия „Citta di Alcamo" 2018 . Тя е родена в София, в семейство на музиканти. Израства в Египет, учи цигулка, балет и пиано в оперния театър в Кайро, където работят родителите ѝ. Продължава образованието си в Швейцария. На оперните сцени във Франция, Англия, Белгия и Швейцария, Диана Гуглина се е изявявала в заглавия като „Кармен“ от Бизе, „Хензел и „Гретел“ от Хумпердинк, "Царицата на чардаша" от Калман, "Наис" от Рамо и редица други. Работила е с диригенти като Кристоф Русе, Даниел Кавка, Кристофер Уорън-Грин, „Електра“ от Рихард Щраус и др.
Маестро Андрей Галанов дирижира „Евгений Онегин“ на 18 февруари. Тогава той ще застане на диригентския пулт за операта „Евгений Онегин“ от Пьотър Илич Чайковски и либрето на Константин Шиловски. Галанов е известен диригент с международно признание за работата му с водещи оркестри в родната му Беларус, Русия и по света. Към днешна дата оперният му репертоар се състои от всички основни опери и от много руски композитори.
Маестрото е активен гост - диригент с множество гастролиращи оркестри от Европа и Азия. През последните десет години Галанов е канен да дирижира на многобройни фестивали във Франция – „Савойски музикални празници”, „Гил Дюранс” и на престижния „Фестивал дю шато” в Шамбери, както и на „Гранди диретори ал Маручино” в Италия. Маестро Галанов дирижира световната премиера на „Реквием за Чернобил” от Бруно Летор.
Връхните точки в неговата биография включват две оперни постановки, „Кармен“ от Жорж Бизе и „Дама пика“ на руския композитор Пьотр Илич Чайковски в Националния академичен „Болшой театър опера и балет“ на Република Беларус, а също и оркестрово дирижиране на Петата симфония на Чайковски в Порто Алегре, Бразилия.
Участват:
Ларина - Александрина Стоянова- Андреева, Олга – Виолета Радомирска, Ленски – Емил Павлов, Филипевна – Весела Янева, княз Гремин- Бисер Георгиев, Ротният – Николай Войнов, Зарецки – Димитър Станчев, Трике – Красимир Динев
Музикална и стилистична постановка - Лариса Гергиева, Сценография - Александър Костюченко, Асистент - режисьор – Владимир Горчаков, Художник на костюмите - Стив Алмериги, Диригент на хора - Виолета Димитрова, Хореография - Риолина Топалова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене