Какво да направите с пъзела, след като вече сте го наредили

Източник: Pixabay

Отворили сте с трепет кутията с новия пъзел, редили сте с радост и търпение парченцата едно по едно, докато накрая сте успели да сглобите цялата картина. Чувството на удовлетворение е наистина приятно, пъзелът е наистина красив, но… какво да правите сега с него? Предлагаме ви няколко идеи, с които се надяваме да ви помогнем.

Снимайте го

Снимайте го и се похвалете с успеха си в социалните мрежи. Можете да споделите нещичко за него – какво ви е вдъхновило, защо сте избрали точно този пъзел, какво представлява изображението, как сте се чувствали, докато сте го сглобявали и сега, след като вече е готов… Споделете преживяването и любопитната информация, която имате. Това може да се окаже доста удовлетворяващо за вас и полезно за приятелите ви.

Приберете го, за да го наредите отново някой друг път

Ако сте колекционер на пъзели, със сигурност ще искате да запазите и този. Най-голямата колекция в света, записана в „Книгата за рекорди на Гинес”, е на бразилката Луиза Фигейредо, която през 2017 г. е притежавала 1 047 различни пъзела.

Разбира се, не е задължително да гоните рекорд, но ако ви доставя удоволствие да редите един и същ пъзел през определен период от време, просто съберете частите в кутията и я наредете до останалите. Може да добавите малко сантиментална стойност към пъзела, като оставите бележка с описание за това колко труден ви се е сторил, с какво ви е вдъхновил и как сте се чувствали, докато сте го нареждали.

Подарете го

Ако имате приятели, които също се радват на пъзели, можете да им подарите този. Или на съседското дете. Или на социален дом за деца или за възрастни. Това е прекрасна възможност за хора, които не обичат да пълнят домовете си с вещи и в същото време им допада да радват околните с подходящи подаръци.

Сложете го в рамка

И накрая – едно предложение за онези, които искат да задържат усещането от подреждане на пъзела или просто много харесват картината на него. Рамкирането на пъзел и окачването му на стената е доста популярно напоследък. В крайна сметка той е репродукция на произведение на изкуството, а и вие сте поработили добре, за да го подредите. Така че вероятно ще ви е приятно да украсите стаята си с него и да го гледате с гордост и удоволствие всеки път.

Добре е обаче да решите това предварително, защото, за да е рамкиран, пъзелът трябва да е добре залепен. За целта са ви нужни подходящо лепило и основа. Оттам нататък всяко ателие за рамкиране може да ви свърши работа и да превърне вашия труд в наслада за вас и гостите ви.

  • Ключови думи:
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене