До Бергамо откриха най-дългия висящ мост в света – достига 505 метра

Най-дългият в света тибетски мост беше открит до Бергамо, в Северна Италия. Той виси над Вале Брембана, в Ломбардия, и свързва Досена с местността Роколо Корна Бианка. Не разполага със странични тиранти, има 1200 стъпала и достига 505 метра дължина. В някои части над местността, над която минава, достига височина от 120 метра над земната повърхност. Нарича се Мост в слънцето.

Той е изграден със седем стоманени въжета. Преминаването по него се извършва напълно безопасно – желаещите да сторят това се привързват със специални защитни въжета, така че е възможен и достъпът до него и на деца над 12 г.

Разходката по моста струва 25 евро и продължава около 40 минути. Задължителна е предварителната резервация.

Най-любопитните и нетърпеливи любители на тръпката вече минаха по висящия мост, който беше официално открит от властите. За широката публика обаче той ще бъде отворен през юни.

Реализирането на съоръжението струваше 660 хил.евро и е по идея на инженер Франческо Белмондо. При преминаването по моста под краката ви се откриват спиращи дъха гледки – виждат се върховете Гриня, Джоко, Албен. Местните власти се надяват по този начин да стимулират туризма в зоната.

Мостът е дълъг 505 м
Мостът е дълъг 505 м
На някои места достига 120 метра над земята
На някои места достига 120 метра над земята
Реализирането е струвало 660 хил.евро
Реализирането е струвало 660 хил.евро
За туристи ще бъде открит през юни
За туристи ще бъде открит през юни
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене