Виейра рита фен на "Евертън" на терена

Хиляди запалянковци на "Евертън" нахлуват на терена след победата над "Кристъл Палас" с 3:2

Призракът от мрачните години, когато английският футбол беше в капана на хулигански изстъпления на терена и извън него, отново се завръща.

Мениджърът на "Кристъл Палас" Патрик Виейра побесня, след като подивял запалянко на "Евертън" му навря среден пръст в лицето, придружен с нецензурни думи, а с другата ръка го снимаше с телефона си.

Грозната сцена се разиграва след победното попадение на Доминик Калвърт-Люин, което оставя "карамелите" във Висшата лига, а хиляди техни привърженици нахлуват на терена. На камерите се вижда как един от феновете упорито се опитва да се изгаври с Виейра. Французинът кипва и го поваля на земята с ритник. След мача мениджърът на "Палас" заяви, че няма да коментира инцидента. Много е вероятно ФА да започне разследване срещу него.

Патрик Виейра е провокиран от запалянко, който навира среден пръст в лицето му
Патрик Виейра е провокиран от запалянко, който навира среден пръст в лицето му

Наставникът на "Евертън" Франк Лампард заяви, че съчувства на колегата си и не е настоявал за ръкостискане след края на срещата заради провокацията на привърженика.

В анкета на сайта на вестник "Сън" 85% от участниците изказват подкрепа за Патрик Виейра. Преобладаващото мнение е, че той не е бил длъжен да търпи наглото поведение и не бива да получава наказание за реакцията си. Грозните сцени на "Гудисън парк" са част от поредица инциденти по английските стадиони напоследък.

Били Шарп от "Шефилд Юнайтед" беше ударен с глава от полудял фен във вторник. Играчите на "Суиндън" бяха нападнати от запалянковци на "Порт Вейл" в четвъртък при поредна инвазия на терена.

Избухването на Виейра върна спомена за прословутия кунг-фу удар на сънародника му Ерик Кантона на 25 януари 1995 г. Нападателят на "Манчестър Юнайтед" беше провокиран от запалянко на "Кристъл Палас" и го нападна директно на трибуна с ритник в корема.

Ерик получи наказание да не играе 9 месеца, но никога не съжалява за бурната си реакция.

"Имам много хубави моменти във футбола, но любимият ми е, когато ритнах хулигана - казва ексцентричният Кантона в интервю за испанския вестник "Марка" години по-късно. - Съжалявам за едно нещо... бих искал да го ритна още по-силно."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене