Полиция пази Боби Михайлов

Михайлов представи стратегия

Жестока охрана съпътстваше конгреса на Българския футболен съюз в известен столичен хотел. Сградата и улицата около него бяха завардени от полицаи още час преди началото на сбирката на футболните хора, видя "България Днес".

Затворена бе една от улиците към хотела в "Лозенец". Полицейски коли имаше и на двата входа на сградата. Униформените този път останаха без работа, тъй като нито един недоволен от управлението на БФС не се завъртя в близост. За разлика от конгреса през октомври, когато НДК бе обграден от фенове. Те скандираха против Борислав Михайлов и подкрепяха конкурента му Димитър Бербатов.

Конгресът на БФС вчера определи бюджета и стратегията на централата до 2026 година. Освен това футболните началници направиха и отчет за свършено от тях през последните четири години. На сбирката присъстваха всички клубове - членове на съюза, без санкционираните, взели участие в събранието, организирано от Димитър Бербатов през март.

"Българският футбол трябва да се върне там, където е бил и където му е мястото - сред водещите в Европа", заяви Борислав Михайлов при представянето на стратегията.

 Патрулки бяха отцепили хотела
Патрулки бяха отцепили хотела

Бюджетът бе приет за всяка една година от 2022 до 2026. По този начин беше изпълнено условието, поставено от Министерството на младежта и спорта. Според него до 25 май трябва да бъде приет бюджет на организацията. В противен случай БФС беше заплашен с отнемане на лиценза. Бюджетът на централата ще е в размер на 19 млн. лева на година.

Михайлов обяви, че според него протестиращите са платени.

"Тези фенове са платени и е ясно от кого. Това е разединение на футбола - каза Михайлов. - Идва от една група младежи, които мислят, че трябва да вземат властта. Пожелавам успех на клубовете. Знаете от кой са платени феновете, имате разузнавачи. Ние сме избрани за 4 години преди половин година. Покрай вписванията и отписвания станах полуюрист. Днешният конгрес ме легитимира. Съдът и Изпълкомът също ме легитимират и ми дават увереност. Аз съм вписан от 2005 година, имам кворум и няма никакъв проблем с управлението на футболния съюз."

БФС може да получи до 17 милиона евро по програма "Хеттрик" в периода 2024-2028 година, съобщи Лука Никола от УЕФА.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене