Пеп грее от щастие след драма на "Етихад": Ние сме легенди!

"Сити" обърна "Астън Вила" от 0:2 до 3:2, за да триумфира с титлата
Снимки: Ройтерс

"Ние сме легенди. Когато спечелиш титлата 4 пъти за 5 години, това е, защото момчетата са специални. Ще ни запомнят."

Това са първите задъхани думи на мениджъра на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола, след като отборът му триумфира във Висшата лига, завършвайки на първото място само с точка повече от преследвача "Ливърпул". "Гражданите" направиха изключителен обрат за 3:2 срещу "Астън Вила" в последния 38-и кръг.

Бирмингамци, водени от легендата на "Ливърпул" Стивън Джерард, поведоха с 2:0 с попаденията на Мати Кеш и Филипе Коутиньо и смълчаха "Етихад".

Тогава се случи нещо магическо, което тотално преобърна развоя на събитията. Само за 6 минути хората на Хосеп Гуардиола сътвориха чудото и направиха пълен обрат в резултата. Това стана в периода между 76-ата и 81-ата минута. Резервата Илкай Гюндоган се превърна в герой с две попадения, едно добави Родри.

По същото време "Ливърпул" срази с 3:1 "Уулвърхемптън", но това не беше достатъчно за нещо повече от второто място в крайното класиране.

Гуардиола е на върха на щастието
Гуардиола е на върха на щастието

Гуардиола не се сдържа и жегна своя опонент в последния мач Стивън Джерард.

"Съжалявам за феновете на "Астън Вила" - каза Пеп. - Те нямаха треньор. Имаше треньор, който се интересуваше повече от "Ливърпул", отколкото от собствения си отбор."

Преди мача Джерард заяви, че иска да спечели мача срещу "Сити" за привържениците на отбора си, но ако евентуалният успех помогне на "Ливърпул" би било фантастично.

Стиви Джи разкри за неприятен инцидент след последния съдийски сигнал. Мнозина екзалтирани фенове нахлуха на терена на "Етихад". Част от тях са нападнали вратаря на "Астън Вила" Робин Олсен. Стражът е бил ударен в главата, но засега няма яснота дали умишлено, или не. От бирмингамския клуб очакват да получат записите и ще започнат разследване по случая. Шампионите пуснаха официална позиция и се извиниха за случилото се.

"Манчестър Сити" иска искрено да се извини на вратаря на "Астън Вила" Робин Олсен, който беше нападнат след последния съдийски, когато феновете нахлуха на терена - пише в изявлението. - Клубът веднага е започнал разследване и когато човекът, който е отговорен, бъде идентифициран, той ще получи наказание да не може повече да посещава стадиона."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене