Златан: Този трофей е за Мино Райола

Ибрахимович с пура в уста посвети триумфа на Мино Райола

"Милан" вярва в чудеса, а сега вече и цяла Италия е наясно, че "росонерите" са способни да постигат невъзможното!

Отборът, воден от треньора Стефано Пиоли, спечели шеметната надпревара с "Интер" за скудетото и празнува трофея със стил. В последния кръг "Милан" победи "Сасуоло" като гост с 3:0 и още до почивката бе решил нещата в своя полза.

Златан Ибрахимович излезе за награждаването с бутилка шампанско, която отвори на терена и опръска феновете, пушейки от дебела пура. По този начин шведският нападател посвети трофея на агента си Мино Райола, който наскоро почина. Легендарният мениджър беше известен с любовта си към кубинските пури и френското шампанско.

"Мнозина се смееха, когато казах, че отново ще спечелим скудетото, но работихме усърдно и показахме какво означава да страдаш, за да постигнеш резултати - каза Ибра. - Посвещавам това на Мино. Той беше сред тези, които ме искаха в "Милан". Твърдеше, че съм единственият, който може да спаси клуба. Посвещавам този трофей на него, той е първият без Мино до мен. Какво би ми казал той, ако беше тук сега? "Да поиграем още 10 години и да отмъкнем още пари!"

Спекулира се, че Златан Ибрахимович ще сложи край на своята кариера, а Оливие Жиру вероятно ще играе ролята на резерва през следващия сезон. Очаква се в скоро време да стане ясно кой ще е новият нападател на "Милан", а на "Сан Сиро", изглежда, са решили проблема. Говори се, че е договорен трансферът на Дивок Ориги, който ще пристигне в Италия от "Ливърпул".

Очаква се обаче трансферът да бъде обявен след финала на Шампионската лига на 28 май. Вероятно тогава Ориги за последен път ще бъде в групата на "Ливърпул" за дългоочаквания сблъсък срещу "Реал" (Мадрид). По неофициални данни представянето на играча е насрочено за следващия понеделник.

Дотогава "Милан" има време да се наслади на триумфа си, а треньорът Стефано Пиоли също посвети успеха на човек, който значи много за него. Запитан на кого иска да благодари за скудетото, той отговори през сълзи: "Определено на баща ми, където и да е той. Ще е горд от това, което постигнах".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене