Преди бала на сина си Радев отиде с дъщерята на театър

Президентът Румен Радев с директора на Народния театър Васил Василев, Владо Пенев, режисьорката Диана Добрева (вдясно), Теодора Духовникова и дъщеря си Дарина (вляво) минути след края на представлението

Държавният глава изпрати

Георги абитуриент навръх 24 май

Преди бала на сина си Георги Румен Радев отиде с дъщеря си на театър - гледаха “Бащата” в Народния театър.

Още преди месеци - на спектакъла “Българската Коледа”, президентът и Владо Пенев си говорят за постановката, където актьорът играе главната роля. Но едва преди дни, когато пак се срещат по някакъв повод, Радев му казва, че не го е гледал.

“Заповядайте, сега тъкмо ще го играем за 50-и път”, кани го Пенев и президентът наистина отива заедно с дъщеря си Дарина, която е студентка втори курс в НАТФИЗ, и жена си Десислава. Впрочем два дни след спектакъла, навръх 24 май, Радев изпрати сина си Георги абитуриент. Ученикът завърши 138-о училище “Проф. Васил Златарски”. Две години преди него зрелостничка беше и Дарина.

Синът на президента е абитуриент.
Синът на президента е абитуриент.

“Благодаря им за вниманието. Мисля, че им хареса”, допълва актьорът. След като завесите се спускат, трупата се събира на малко тържество, защото не се случва всяка пиеса да издържи 50 представления със заявката за още, и то на голямата сцена. Поздравяват се и за всичките 40 000 зрители, които са гледали “Бащата” досега.

В пиесата на Флориан Зелер Андре (Владимир Пенев) заедно с паметта си постепенно губи опорите и смисъла в живота си. Трудно изживява ситуацията и дъщеря му Ана (Радина Кърджилова). В пиесата главният герой е на 80 години, но в постановката възрастта му е съобразена с Владо Пенев, който е на 63. “Така реално Радина също играе жена на своята възраст”, казва той. В постановката на Диана Добрева участват още Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Мария Каварджикова и Константин Еленков.

Тежкият сюжет, който всеки път пълни голямата зала на Народния театър, категорично опровергава мита, че зрителите искат просто да бъдат забавлявани. "Най-важният урок от пиесата е, че публиката не бива да бъде подценявана. Тя има нужда от представления като нашето, което се бори за истината, за това да се докосне до реалния живот. Всяка истина тежи, дори и радостната понякога", казва Пенев.

Преди години той гледа "Бащата" в Ню Йорк на Бродуей "на 2 крачки от "Таймс скуеър". Преди това си мислел, че там се играят само забавни мюзикъли, и се изумил, когато видял пълния салон за т.нар. тежка пиеса. "Удоволствието за актьора е да видиш и чуеш как всичките 800 души в салона дишат едновременно, а накрая на пиесата хлипат едновременно", казва Пенев.

Синът на президента празнува вчера и бащата бе освободил следобеда си от ангажименти, за да участва в семейното изпращане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Напишете дума/думи за търсене