"Ливърпул" със 150 млн. евро по-скъп от "Реал" (М)

"Ливърпул" и "Реал" играят за трофея тази събота от 22 часа

Мохамед Салах и Винисиус ще са най-скъпите на терена в Париж

Два от най-богатите футболни клубове на планетата излизат в титаничен финал в Шампионската лига тази събота. Играчи за милиарди от "Ливърпул" и "Реал" (Мадрид) ще бъдат на терена на "Стад дьо Франс" в Париж. Битката на 28 май е сочена и като най-скъпия финал в историята, който ще донесе огромни приходи.

Проверка на "България Днес" показва, че към момента съставът на "Ливърпул" е с близо 150 милиона евро по-скъп от този на "Реал". Данните са взети от реномирания мениджърски сайт transfermarkt. Английсикят тим, воден от Юрген Клоп, се оценява на умопомрачителните 900 милиона евро. В тази сума влиза цялата разширена група от 27 играчи, които са част от първия състав. В същото време възпитаниците на треньора Карло Анчелоти струват 756 милиона евро.

Най-скъпият играч в редиците на "мърсисайдци" е 29-годишният египтянин Мохамед Салах, оценяван на 100 милиона евро. Следват го сенегалецът Садио Мане и англичанинът Трент Александър-Арнолд с по 80 милиона.

При "Реал" най-високо се котира бразилецът Винисиус Жуниор със 100 милиона евро. След него се нареждат белгийският вратар Тибо Куртоа и уругваецът Федерико Валверде с цени от по 65 милиона.

Любопитно е, че двата финалиста са почти еднакви като средна възраст на играчите в отбора. При "Ливърпул" тя е 27,2 години, докато "белият балет" е съвсем леко по-възрастен с 27,5. Друга съпоставка показва, че чужденците в лагера на "червените" са 19 на брой, или 70% от отбора, докато тези в испанския колос са 18 (69%). Националните състезатели в селекцията на Клоп наброяват 17, а в тази на Анчелоти - 15.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Напишете дума/думи за търсене