Премиерата на "Есмералда – Парижката Света Богородица" тази вечер в Стара Загора

Представленията на Старозагорската опера на античния форум "Августа Траяна" в Стара Загора винаги се посрещат с интерес от публиката.
Снимка: Ваньо Стоилов

В три поредни вечери – на 30 юни, 1 и 2 юли, от 21.00 часа на сцената на античния форум "Августа Траяна" в Стара Загора под звездите ще блесне новата постановка на Старозагорската опера на мюзикъла "Есмералда – Парижката Света Богородица", съобщават от пресцентъра на операта, пише БТА.

Автор на изключителната музика е Рикардо Кочанте, вдъхновен от великата едноименна творба на Виктор Юго. Оркестрацията за голям симфоничен оркестър и рок група е на Людмил Горчев. Либретото е на Люк Пламондон.

Романът е сред най-известните произведения на Виктор Юго, една от най-четените книги във Франция, преведена на десетки езици. Освен многобройните екранизации, по мотиви на романа са създадени балети и мюзикъли. Самият Юго смятал, че “Парижката Света Богородица” може да послужи като основа за опера и дори самият той написал либрето.

В ролята на Есмералда зрителите ще видят Михаела Филева /на 30 юни и 1 юли/ и Тереза Бракалова /2юли/. Борис Тасков /30 юни и 2 юли/ и Валери Турманов /1юли/ ще бъдат в ролята на Квазимодо. Участват още оркестър, рок група, хор, балет, деца от Детско-юношеската студия за опера и балет на Държавна опера - Стара Загора, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”.

Режисьор на спектакъла е Виолета Горчева, диригент Владимир Бошнаков. Хореограф е световноизвестният Марио Пиаца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене