Бившата на Берлускони се ожени за певицата Паола Турчи в тоскански замък

Замъкът на Велона в Тоскана

37-годишната неаполитанка Франческа Паскале, която живя 10 години на семейни начала със Силвио Берлускони, се ожени за певицата Паола Турчи.

Двете жени сключиха т.нар. граждански съюз, както предвижда за еднополови двойки италианският закон. Това стана в кметството на Монталчино, в провинция Сиена. След това празнуваха с 30-ина свои близки и приятели в замъка „Велона”.

В продължение на дълги години Франческа беше винаги плътно навсякъде до бившия премиер, с 49 г. по-възрастен от нея, когото придружаваше както на партийни, така и на светски събития. Двамата живееха във вилите на милиардера. Според сп.”Оджи”, след като са се разделили, Паскале е получила от него подарък от 20 млн.евро, или по 2 млн. за всяка от годините си, споделени с него. След Франческа Берлускони заживя заедно с депутатката от партията си Марта Фашина, с 54 г. по-млада от него.

Поне от 2 години Франческа Паскале има връзка с 57-годишната известна певица Паола Турчи. До последно двете жени успяха да запазят в тайна датата на гражданската си церемония в Монталчино, известно като царството на червеното вино „Брунело”.

Дори жителите на общината останаха изненадани от брака на двете жени. За защитниците на правата на еднополовите двойки събитието е от голяма важност, тъй като и Паскале, и Турчи са били чести участнички в техни събития през последните две години.

Франческа Паскале (вдясно) и Паола Турчи
Франческа Паскале (вдясно) и Паола Турчи

„Това е едно от многото събития, които отбелязваме тук, щастлив съм да направя щастливи хора в респект на закона”, каза кметът на Монталчино Силвио Франческели преди да свърже двете жени в граждански съюз. „Трябва да придадем на гражданските съюзи между хората от един и същи пол чувството за нормалност, а не на изключителност. Само така бихме премахнали бариерите”, каза кметът пред в.”Кориере дела сера”.

Франческа и Паола пристигнаха за церемонията си с кола „Ягуар” и облечени в бяло. Паскале беше с панталон и сако, а Турчи - с гащеризон с дълбоко деколте. Церемонията беше озвучена от музиката на Боб Марли. Двете жени си обещаха любов с думите „Избрахме се”. След това се оправиха към близкия замък от XIV век на Велона, който днес е отворен като суперлуксозен курорт. Стаите там струват между 700 и 6000 евро на нощ. Разполага с термален басейн и с 15 хектара лозя и маслинови гори. Панорамата към намиращата се наоколо Вал д’Орчa e изключително красива. Любопитното е, че навремето Силвио Берлускони е пробвал да го купи, но безуспешно. Според в. „Кориере дела сера” наблизо се е преместила да живее и самата Паскале, която мечтае да открие земеделска ферма за отглеждането на канабис, в която да работят бивши затворнички.

В деня на церемонията между Паскале и Турчи стана ясно, че милиардерът продава и вилата си от 1140 кв.м. в Леко, на езерото Комо, която навремето беше купил, за да живее с Франческа. Според местните хроникьори Берлускони я купил за поне 2,5 млн.евро, но инвестирал други 29 млн. евро, за да я обнови. В същата вила след края на връзката си с бившия премиер през 2019 г. беше получила правото да живее и самата Франческа.

Паскале по времето си с Берлускони
Паскале по времето си с Берлускони

Коя е Паола Турчи, избраничката на Паскале? Това е известна певица и авторка на песни, родена в Рим през 1964 г. Мнозина още помнят в Италия епизода с тежката катастрофа преди 29 г., при която тя оцеля като по чудо, но беше напълно обезобразена. Оттогава певицата каза, че живее втори живот. През 2010 г. Турчи се омъжи за италиански журналист, но се раздели с него две години по-късно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене