Минеков: Следващият министър ще бъде длъжен да изпълни всичко, което ще започна

Искам да ви обещая че всички добри намерения да се превърнат в задължения. Следващият министър ще бъде задължен да изпълни всичко, което сме отбелязали като изключително важно. Това каза служебният министър на културата Велислав Минеков на официална пресконференция, на която представи приоритетите на културното министерство в следващите два месеца. 

"Съгласил съм се да дойда заради всичко точки, които останаха недовършени", каза още Минеков. Той заяви, че ще дава чести пресконференции за медиите, за да се знае какви са намеренията на културното министерство.  

"Ще направя всичко възможно да започна финансиране. Почваме същата битка наново -битката за бюджета на министерството", каза Минеков.

Той изреди основните приоритети за сlедващите два месеца, в които ще бъде служебен министър. Сред тях са откриване на културен институт в Тирана, както и  културен институт на Албания в София, спешни аварийни работи по застрашени културни обекти, процес по създаване на регистър на независимите артисти, инициативни групи за промени в Закона на културното наследство, в Закона за авторските права, Законът за радио и телевизия. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене