Кинофестивалът “Филмирай” в Плевен представя четири нови български филми

Кадър от филма "Петя на моята Петя"

Четири нови български филми представя в Плевен кинофестивалът “Филмирай”. Прожекциите са в парка на Регионалния исторически музей и са безплатни от 16 до 19 август, съобщиха организаторите, предава БТА.

На 16 август почитателите на поетесата Петя Дубарова ще могат да видят хитовата лента “Петя на моята Петя” (2021 г.). Режисьор е Александър Косев, а сценаристи – Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Участват актьорите Александра Костова, Алиса Атанасова, Албена Павлова, Юлиан Вергов, Моньо Монев, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Емил Марков, Александър Милчев.

Филмът разказва за промените в новата учебна година. Има нов директор, нови правила и тежък инцидент, който ще промени живота на група младежи от 11-ти клас. На фона на несправедливостта в гимназията, едно момиче решава да се бори срещу всичко, защото системата в лицето на директора Крачунов обича послушните. 40 години след смъртта на любимата ѝ поетеса Петя Дубарова, Петя ще открие смисъла в това да живее и да обича истински.

Следващата вечер - на 17 август, ще бъде прожектирана комедията на Ивайло Пенчев “Чичо Коледа”. Новият български филм „Бягство“ (2022 г.) ще може да се види на 18 август. Филмовият маратон ще завърши на 19 август със “Завръщане 2” (2021 г.).

Прожекциите ще започват от 20.30 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене