Саутгейт брани Магуайър

Гарет Саутгейт увери, че ще продължи да залага на Хари Магуайър

Националите на Англия поискали среща помежду си без присъствието на треньорите

Цяла Англия разкъсва от критики защитника Хари Магуайър, който носи вина за две от попаденията на Германия при равенството 3:3 в Лигата на нациите. "Трите лъва" завършиха на последно място без победа в групата си и изпадат в Лига "Б". Това обаче не смути особено селекционера Гарет Саутгейт. Той обяви, че възнамерява да разчита и занапред на Хари Магуайър, както и на съотборника му Люк Шоу, въпреки че двамата не получават много игрово време в своя клуб "Манчестър Юнайтед".
"Не ми е лесно да искам толкова много от тях, тъй като те не получават много възможности за изява на клубно ниво. Всички са постоянно фокусирани върху Хари, но той направи два много добри мача с националния отбор. Люк е още един пример за страхотен футболист, който не играе редовно. Какво да направя аз? Да оставям хора на пейката, защото не играят достатъчно? Промени могат да се правят тогава, когато те се представят под нивото си и под очакванията", заяви Саутгейт. В същото време изказване по темата направи и Люк Шоу.
"Ще бъда честен - периодът е тежък. Разбира се, че Хари е изключителен футболист и изключителен характер. Той обаче отнася доста критики - вероятно повече от това, което досега бях виждал във футбола. Той никога не се крие и винаги е на разположение", защити го съотборникът му.
"Има хора, които се покриват и гледат да не са под светлината на прожекторите, но Магуайър постоянно се опитва да е в центъра на събитията и да демонстрира силата и характера си. Всички знаят, че той е невероятен състезател. В момента може би му липсва известно самочувствие, защото човек би останал с впечатление, че целият свят е срещу него. На Хари му е трудно, но ние, футболистите, и спортно-техническият екип, сме зад него, защото той е важен играч", добави още Шоу.
Англия получи три гола като домакин и това не се хареса на феновете, тъй като до световното първенство остават само два месеца. "Трите лъва" нямат победа вече в шест поредни мача. Саутгейт призна, че футболистите са провели среща помежду си и са поискали треньорите да не присъстват."Те попитаха дали могат да проведат разговор помежду си, а за мен това е добър признак. В някои отбори нещата не стоят така, но ние имаме здрав гръбнак от футболисти, които водят останалите", каза английският селекционер.

Флик критичен към Германия

Селекционерът на Германия Ханзи Флик отправи сериозни критики към играчите си, които позволиха да бъдат обърнати от 0:2 до 3:2. В крайна сметка се добраха до точката на английска земя.
"Първата част беше равностойна, но ние поведохме заслужено във втората. След като вкарахме двата гола, допуснахме някои индивидуални грешки и англичаните отбелязаха три пъти за много кратък период от време. Това не бива да се случва повече!", отсече Флик след мача.
"Двубоят се оказа добър тест за нас. Видях както положителни, така и отрицателни неща. Определено можем да играем доста по-добре", добави специалистът.

Ханзи Флик
Ханзи Флик
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене