Торнадо прекъсва турнир по риболов

Въдиците са опасни при гръмотевична буря

Хващат 971 пъстърви на река Въча, преди да евакуират състезателите

Торнадо, съпътствано от проливен дъжд, прекъсна едно от най-оспорваните риболовни състезания у нас тази есен. "Мачът на звездите 2022" трябваше да определи състава на националния отбор за световното първенство в Хърватия догодина.

Надпреварата с въдици се състоя на река Въча, недалеч от село Михалково. Христо Пейков от "КСР Девин" е новият шампион на България по риболов на пъстърва. Втори остана съотборникът му Виктор Банкатев, а трети Георги Гетов от "КСР Михалково".

Надпреварата вървеше ударно, като бяха уловени цели 971 пъстърви, преди бурята да връхлети риболовното трасе. Наложи се вторият манш да бъде прекратен от съдиите, а всички състезатели да се евакуират спешно. Те ловят с дълги карбонови въдици, а те са проводник на електричество и са много опасни при гръмотевични бури.

За късмет вече бяха минали 117 минути и маншът беше зачетен. През 2023 година националите ни ще представят страната в тази дисциплина край хърватското село Кумровец, родния град на Тито. Арена ще бъде живописната река Сутла, приток на Сава.

Междувременно риболовната гилдия в България стиска палци на националния отбор по риболов на шаран. В момента нашите са на световното първенство, което се провежда в Унгария.

Гребният канал често приема риболовни състезания
Гребният канал често приема риболовни състезания

14 хиляди каракуди пуснаха в Гребния канал

Цели 14 хиляди каракуди вече плуват в новия си дом - Гребния канал в Пловдив. Водоемът беше зарибен с 1,4 тона каракуда, всяка от тях по около 100 грама. Целта за подобряване на рибните запаси е предстоящият голям турнира за Купата на БФРС (Българска федерация риболовни спортове).

Състезанието ще се проведе на 14, 15 и 16 октомври. Турнирът е отворен за участие и за състезатели, които не членуват в БФРС и не са участници в националните шампионати. В състезанието ще се включат и чуждестранни риболовци. Отборите ще бъдат съставени от по двама състезатели, всеки от които лови в отделен сектор. Класирането ще бъде само отборно.

Интересното е, че турнирът е разделен на три дисциплини - "Плувка", "Фидер" и "Метод Фидер", което го прави доста мащабен. Местата все пак са ограничени, тъй като риболовците ще се наредят единствено по северния бряг на канала.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списание "Тайм" обяви списъка си за най-влиятелните личности на 2024 г. (Снимки)
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори

Напишете дума/думи за търсене