Кристиано хвърля лентата на Португалия

Роналдо преживя ново разочарование

Кристиано Роналдо отново захвърли лентата на португалския национален отбор! Капитанът на "мореплавателите" бе изключително разочарован от драматичната загуба с 0:1 от Испания, която струваше класирането на неговия отбор за финалната четворка на Лигата на нациите. След мача ядосаният Кристиано поклащаше разочаровано глава и хвърли капитанската лента по посока на щаба на португалците. Това се случва не за първи път - Роналдо направи същото след 2:2 със Сърбия преди година и половина.

Кристиано търпи сериозни критики за играта си този сезон, като дори се чуха призиви звездата да бъде оставен на резервната скамейка в националния отбор. Голмайстор щ1 в историята на Португалия продължава да се представя под нивото си, а головата му суша продължава с пълна сила. През този сезон Кристиано има само един гол, и то от дузпа - при победата на "Манчестър Юнайтед" с 2:0 над молдовския "Шериф" в Лига Европа.

Неговият съотборник в "Юнайтед" и националния отбор Бруно Фернандеш опита да го защити от все по-засилващите се критики. "Кристиано се справя добре и има амбицията да помага на националния тим, както винаги го е правил - заяви Бруно след загубата от Испания. - Не е необходимо да раздуваме нещата. Той е тук, за да помага, и ще продължи да го прави. Нападател е и иска да вкарва голове. Нормално е да е разочарован, но всички сме еднакво разстроени от този резултат. Няма нужда да правим сапунка около Кристиано. Попаденията ще се появят, и то в Катар. Когато това стане, той ще има спокойствието да продължи да бележи още много голове за нашата селекция. Не бива да забравяме, че той е най-добрият голмайстор в историята на националния ни отбор."

В герой за Испания се превърна Алваро Мората, който вкара единствения гол минута преди края на редовното време. Така "Ла фурия" се класира за финалната четворка на Лигата на нациите, където са още Нидерландия, Испания и Хърватия. "Това беше труден мач, защото е достатъчно само да видим кои са играчите на Португалия - заяви Мората. - Дори и да бяхме загубили, трябваше да оставим всичко от себе си, както и стана. Когато се налага да се представим силно в големите мачове, ние го правим. Ще имаме време да започнем да се подготвяме за предстоящото световно и ще разберем кой ще играе на Мондиала. Необходимо е да се подготвим за бъдещето по най-добрия начин и да се наслаждаваме."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене