Българка провокира в центъра на Виена CNN да снима как се мъчим без правителство тук

Ричард Куест, който от 2001 г. работи за CNN, е бизнес кореспондент на американската телевизия

  • Известният журналист Ричард Куест получава неочаквана покана на чаша кафе да покаже на света как родните политици отказват да работят
  •  През 2014 г. в Лондон той ни съветва да покажем Пампорово, Хисаря и Розовата долина на света

Елате в моята родина - на час и 15 минути със самолет е. Ще снимате как не можем да съставим правителство.

Тази покана отправя българка към една от големите звезди на CNN - Ричард Куест.

Родни туристи, които закусват в прочуто кафене на Виена, стават свидетели на необичайния диалог. Бизнес кореспондентът на американската телевизия, който от 2001 г. работи за CNN, изглежда видимо заинтригуван от думите на сънародничката ни.

Пита коя е тази държава, така близо до Австрия. България, отговаря му тя и се впуска в цветно и умно обяснение на заплетената политическа ситуация у нас.

“Знаете ли, Русия и Америка се конкурират за влияние върху страната ни, а нашите политици просто не желаят да поемат отговорност”, рисува тя капана, в който са заклещени българите от месеци.

Ричард Куест обяснява, че вече е бил в България, но разказът за политическия тупик очевидно му е интересен. Двамата се разделят с усмивка в очакване и CNN да опише българската драма.

“24 часа” не намери информация кога точно авторът на известното финансово предаване, посветено на това как се печелят и харчат пари, е бил в България.

Но е факт, че роденият в Ливърпул журналист познава добре страната ни, тъй като през 2014 година е на българския щанд на туристическото изложение в Лондон. Там демонстрира перфектна информираност за добрите дестинации за почивка у нас. Ричард Куест е убеден, че новата магистрала “Марица” ще помогне на жителите на 20-милионния Истанбул само за часове да отидат на ски в Пампорово или на спа процедури в Хисаря и Розовата долина.

Журналистът, чийто живот е между Лондон и Ню Йорк, съветва българите на изложението да използват възможностите на страната си за целогодишен туризъм и да го промотират на нови пазари.

Не е ясно по каква тема Ричард Куест е във Виена - професията му го отвежда в различни точки на света. Прави впечатляващи интервюта за духовния живот с Далай Лама, дискутира шах и политика с Гари Каспаров, като авиационен кореспондент се занимава с изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии на 8 март 2014 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене