Финландската писателка Пия Лейно представя романа си „Раят“ в София

Финландската писателка Пия Лейно ще представи романа си „Раят“ в София. В книгата авторката отправя предупреждения за опасности като увеличаващата се сила на технологичните изобретения, подемът на националистическите движения, изменението на климата и др., съобщават от издателство „Персей“, пише БТА.

Романът представя история за бъдещо общество, сринало се след гражданска война. Националистическо движение, наречено Светлината, е завзело властта и затворило всички граници. То е дало на своите граждани Рая - виртуална реалност, в която продължава да съществува старият свят.

Както БТА писа, Лейно ще участва в Софийския международен литературен фестивал. С българската публика тя ще се срещне на 9 декември в Националния дворец на културата.

Книги на Пия Лейно (45 г.) са преведени на близо 15 езика. Тя работи почти две десетилетия като журналист във финландската информационна агенция STT. Има магистърска степен по социални науки и е учила творческо писане в Критичната академия в Хелзинки. Първият роман на Лейно, „Грозният касиер" (2016), е хумористичен поглед към риалити телевизията и натиска, пред който са изправени жените. Лейно печели Наградата за литература на Европейския съюз и наградата Helmet с втория си роман – „Раят“. Следващите й две книги са „Yliaika“ („Извънреден труд", 2020) и „Lakipiste“ („Апогей", 2021). 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене