Крал Чарлз III смята да направи принцеса Шарлот херцогиня на Единбург

Принцеса Шарлот е второто дете на принца и принцесата на Уелс СНИМКА: Инстаграм/princeandprincessofwales

Малката британска принцеса Шарлот предстои да получи особен статут, защото дядо й крал Чарлз Трети има сериозни планове за нея и вероятно може да доведе до лошо настроение сред някои членове на кралското семейство.

Твърди се, че Чарлз III е има таен план, в който очевидно пренебрегва обещание, дадено от родителите му кралица Елизабет II и принц Филип, защото, както пише в. "Сън", той е решил съвсем скоро да даде нова титла на 7-годишната си внучка.

Шарлот ще бъде провъзгласена за херцогиня на Единбург. Особеното в тази титла е, че преди това тя е била на покойната кралица. От сватбата си през 1947 г. до възкачването на престола през 1952 г. кралица Елизабет II носи тази титла.

Вътрешен източник от кралското семейство е заявил пред "Сън": "Това ще бъде подходящ начин да се почете паметта на кралицата, която, разбира се, е носила титлата херцогиня на Единбург".

Ако тайният план бъде осъществен обаче, това ще бъде изненадващо решение и може да доведе до скандал с брат му принц Едуард. В края на краищата, според вътрешен източник на "Дейли Мейл", титлата първоначално е трябвало да отиде при него.

Според изданието кралицата и съпругът ѝ принц Филип са обещали на Едуард титлата, ако се ожени за Софи Рис-Джоунс, понастоящем графиня на Уесекс. И това той прави през 1999 г., като е трябвало да получи титлата след смъртта на принц Филип.

Принц Едуард, като най-малкото дете на кралица Елизабет II и принц Филип, не получава титлата херцог, а само е направен граф на Уесекс. Но след смъртта на баща си той наследява заветната титла херцог на Единбург.

Но след смъртта на принц Филип през април 2021 г. въпросната титла първоначално преминава към Чарлз. И вече като крал той може да преотстъпи титлата херцог на Единбург.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене