Диана Саватева представи в НДК стихосбирката си "Капка, изпреварила дъжд"

На премиерата Диана Саватева (в средата) представи издателя на книгата Румяна Емануилиду и художника проф. Светозар Бенчев.

Третата си книга "Капка, изпреварила дъжд" представи Диана Саватева, зам.-кмет на Бургас, в рамките на 49-ия панаир на книгата в НДК в четвъртък вечерта.

"Вълнувам се, защото знам, че всеки от вас не е случайно тук", каза Саватева пред гостите на премиерата. Сред тях имаше много бургазлии, които живеят в София, с големи букети цветя пристигнаха депутатите Жечо Станков и Андрей Рунчев. Сред гостите бяха и художникът Анри Кулев, журналистката и писателка Мария Касимова-Моасе, юристката Надежда Ковачева. 

Депутатът Жечо Станков изчака на опашката за автограф.
Депутатът Жечо Станков изчака на опашката за автограф.

"Писането е самотен процес, човек трябва да изпадне в свое емоционално време. От предишната ми книга минаха 10 години - имах време да работя по детайлите, въпреки че понякога съм се спъвала и в една сричка. Сега обаче се наслаждавах на целия творчески процес", допълни Диана.

Тя представи екипа, с който е работила при създаването на тази стихосбирка. Художественото оформление е поверила на проф. Светозар Бенчев.

"С проф. Бенчев имаме 30-годишно приятелство. Животът ни завъртя в едно творческо поле и намерихме симбиоза на двете изкуства. За мен беше наслада да работя с този екип", допълни Саватева. 

Според издателя на книгата Румяна Емануилиду Диана Саватева и проф. Бенчев са инициатори за откриването на филиал в Бургас на Националната художествена академия.

По време на премиерата бяха представени 3 клипа, направени на основни места в Бургас, като на фона на кадрите им звучаха 3 от стиховете в книгата. И когато става дума за дъжд, ето един стих от нова книга на Диана Саватева:

"Между вали и не вали няколко капки

се спускат плавно

като перца на отлетяла птица."
Дошлите да чуят поезията на Диана се наредиха на опашка пред нея за автографи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"

Напишете дума/думи за търсене