Технополис дари книги на деца от 30 столични училища

Инициативата е част от събитията по повод 15-я рожден ден на компанията

Водещата верига хипермаркети Технополис подари на ученици 1400 екземпляра от авторската книга на писателя Антон Дончев - „Странният рицар на свещената книга“, част I и II. Дарението беше връчено от г-н Тодор Белчев, председател на съвета на директорите на Технополис, по време на официална церемония днес в Българска академия на науките в присъствието на кмета на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова, писателя акад. Антон Дончев и учители по литература и история.

Книгите ще получат ученици от 30 училища в София, сред които I-ва и II-ра английска езикова гимназия, испанската, френската гимназия и други. Благотворителната инициатива поставя началото на серия от събития по повод 15-тата годишнина от създаването на Технополис и е продължение на политиката на организацията да подкрепя образователни кампании.

„Ние от Технополис вярваме, че трябва да инвестираме в децата и младите хора, като подпомагаме тяхното образование и им създаваме условия да придобиват знания и умения за тяхната професионална реализация,“ каза г-н Белчев. „Радваме се, че в навечерието на нашия 15-ти юбилей можем да засвидетелстваме подкрепата си към образованието и да дадем възможност на голям брой ученици да се докоснат до един от съвременните ни български автори,“ допълни той.

От основаването си през 2001г. досега, Технополис подпомага различни образователни инициативи в цялата страна. По повод 10-я си рожден ден компанията оборудва изцяло 10 компютърни зали в 10 водещи български университета. Последните инициативи, подкрепени от Технополис, включват спонсориране на участието на математиците от 125 СОУ „Проф. Боян Пенев“ в Световното първенство по математика в Китай, откъдето учениците се завърнаха със златен, сребърен, бронзов медал и награди „Мерит“. Компанията участва с 25 магазина в събитието „Мениджър за един ден 2016“, а през годините осигурява финансова подкрепа за организирането на „Национална цветна олимпиада 2014/2015 г“ за деца от VIII до XII клас, предоставя награди за ученици от Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски” - победители в състезанието по математика – Хонконг’ 2012, дарява техника на СУ „Св. Климент Охридски“ и други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене