Новият филм на режисьора на "La La Land" за Нийл Армстронг ще излезе през 2018 г.

Деймиън Шазел; Снимка: Ройтерс

Деймиън Шазел, режисьорът на отличената с много "Оскар"-и лента "La La Land" със сигурност ще кандидатства за още златни статуетки с новата си драма за Нийл Армстронг, която ще излезе на 12 октомври 2018 година, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Филмът е със заглавие "First Man" /Първият човек / и е посветен на първия човек, стъпил на Луната. Главната роля е поверена на Райън Гослинг. Датата на излизане на филма е така изчислена, че Шазел да може да кандидатства за следващи "Оскар"-и през 2019 година.

Филмът проследява живота на американския астронавт в годините 1961-1969-а и надпреварата, в която се впуска НАСА, за изпращането на американски екипаж, който да стъпи пръв на лунната повърхност. Сценарият на кинотворбата се основава на едноименната книга на Джеймс Хенсън и е дело на сценариста на "Спотлайт" Джош Сингър.

32-годишният Шазел е най-младият кинодеец, спечелил "Оскар" за най-добър режисьор за лентата "La La Land", отличена с още 5 златни статуетки в други категории, припомня агенцията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене