Свеж грим за всеки тип кожа (стъпка по стъпка)

Много жени смятат, че няма универсален тип грим и че за тяхната кожа и техният тен са необходими специални съвети от спец в разкрасяването. Не е вярно. Стига да избере правилния тон основа и съчетаете със сенките, молива и червилото, техниката и принципът са едни и същи. Ето ви начин да озарите лицето си, без да изглежда, че носите прекалено много грим и независимо каква е вашата кожа.

1. Основата
Слагайте я винаги върху добре почистено и подхранено с подходящ крем лице. Ако кожата на лицето ви има повишено омазняване след зимните месеци, използвайте за основа на грима лек матиращ крем. Под очите сложете един тон по светъл фон дьо тен за свеж вид. Нанасянето с пръсти е най-лесно и не хабите излишно количество от грима.

2. Очитe
Актуалните за пролетно-летния сезон зелени сенки са подходящи за почти всеки тен. Не ги съчетавайте със зелен молив, използвайте кафяв или тъмно лилав. Ако сте със светла кожа, изберете по-пастелен тон. Ако тенът ви е средно тъмен – използвайте сенки в цвят каки или маслина. Жените с тъмна кожа е добре да заложат на горското зелено или сенки с цвят на водорасли. Завършете с тъмна спирала (лилава, черна или кафява).

Целия текст и галерия вижте на Mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене