6 начина да се събудим с разкошна коса

Главният съвет на фризьорите, които работят със звезди, е, че сутрешната прическа се създава от вечерта. Тоест, от това как ще се погрижим за косата си преди лягане, зависи видът на косата ни за следващия ден. 6 съвета по „нощен стайлинг“ ще ви гарантират копринена, гладка и послушна коса на сутринта.

1. Създайте допълнителен обем
Стилистът на ревютата на Stella McCartney и Marc Jacobs съветва: след вечерното измиване на косата с шампоан, нанесете леко фискиращо средство (например спрей). Оставете косата да изсъхне до леко влажно състояние. След това я разделете на равни части и сплетете няколко плитки. Съберете плитките на един сноп и си легнете. На сутринта ги разплетете внимателно, разрешете с пръсти и нанесете още малко спрей. Резултатът е красива вълниста текстура на косата. В никакъв случай не използвайте гребен.

2. Нощна маска за коса с арганово масло
Тази маска ще направи косата ви копринено мека и подредена, твърди един от най-известните коафьори в Бевърли Хилс. Нанесете козметика с арганово масло на суха или леко влажна коса преди лягане и разрешете с гребен. След това увийте главата с копринен шал и си легнете. Коприната ще позволи на косата да диша и няма да я смачка. Много специалисти съветват да спим на копринена калъфка за възглавница, за да предотвратим оплитането на косата.

3. Не спете с разпусната коса
Това правило важи за притежателките на къдрави коси. Ако вечер съберете косата си с помощта на памучна лента или ластик, ще си спестите сутрешното оплитане и изгубеното време за мъчително разресване. Но не събирайте косата си твърде стегнато, за да не притискате прекалено скалпа.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене