Все повече българи разчитат на бързите кредити

През изминалата 2017 година продължава възходящата тенденцията за финансиране чрез бързи кредити. Българите все по-често се възползват от този тип кредитиране, за различни разплащания. От няколко години насам това е работещ начин за справяне с непредвидени финансови затруднения . Финансовите небанкови институции не само предлагат атрактивни методи за финансиране, но също така те имат вече извоювано доверие сред потребителите.

Бързите кредити са с двуцифрен ръст за 2017 година.

Това сочат и данните от официалната статистика на БНБ , които са сравнени с 2016 година. Бързи онлайн кредити се отпускат главно на физически лица или 80,1% със съответно 2,157 млн. лв. През изминалата година се отчита двуцифрен ръст от 13,9%. Това се дължи не само на извоюваното доверие от страна на потребителите, но и нарастването на средните доходи, по-леките и ясни условия, предоставянето на гъвкави възможности, което прави бързите заеми подходящи за всеки. Това от своя страна е показател за стабилизирането на финансовия портфейл на небанковите дружества, а според статистиката за необслужените кредити, те намаляват с цели 15%. Тези факти ясно показва, че небанковите финансови институции се превръщат в реален конкурент на банките.

Бързите пари на заем могат да бъдат използвани за всякакъв тип нужди.

Имате ли спешна нужда от пари, или нямате достатъчно средства за ремонта, който все така отлагате? Разбира се освен тези ситуации има редица затруднения, които са непредвидими. На всеки понякога му е било трудно да се справи с парите си до следващата заплата . В такива моменти е не винаги е удобно да поискате средства от близки или приятели , а банките ви отказват заем или просто процедурата е дълга. С бързите кредити всичко това има решение така вие ще имате възможност по-лесно да имате контрол върху непредвидени ситуации. Най- важното е че парите, които ще получите ще са при вас веднага. Така няма да се притеснявате за финансите си до заплата и ще можете да се фокусирате върху важните неща от живота. Също така се наблюдава потребление от страна на фирмите, които също прибягват до бързите кредити, за да избегнат дългите процедури в банките. Друго интересно явление, през последната година е потребление от страна на българи, работещи в чужбина, които през летните месеци кандидатстват за финансова помощ за осъществяване най-вече на различни пътувания.

Какво включват новите олекотените условия за отпускане на бърз кредит?

Тенденциите от последните години предизвикаха редица промени главно в условията за отпускане на не много големи суми пари (до 3000 лева). Засиленият интерес на кредитния пазар успя да извоюва сигурен рейтинг и за финансовите небанкови институции. Това позволява отпускането на такъв тип заеми да се извършва изключително бързо, като все по-предпочитан начин за кандидатстване са бързите онлайн кредити. Това може да звучи невероятно, но какво по-хубаво от това да получите пари на заем, много бързо, без дори да излизате от вкъщи? Вече все повече хора могат да се възползват финансиране, а в това число влизат дори безработни лица и пенсионери. Без значение дали попадате в тежка финансова ситуация, или този месеца не са ви стигнали парите, това е предпочитан метод от много българи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене