Трудно ли е да изберете диван?

Трудно ли е да изберете диван? Отговорът не е еднозначен и зависи изцяло от предпочитанията на клиента. Затова днес ще разгледаме общата концепция и ще ви дадем съвети за избор на диван, който е подходящ както за малки, така и за по-големи площи. А всъщност съществува ли такъв модел диван, на който да разчитаме, за да създадем приятна атмосфера и удобство за всеки у дома? Мебелните производители са се постарали да ни предоставят пълна гама от популярни модели, които са ефективно адаптивни и добри като решение за мебелиране както на малкия ни хол, така и на такава стая, която е с впечатляващи размери.

Може би се сещате за много видове дивани и канапета, с които да оформите холния кът, но едни от най-популярните са ъгловите дивани, които през последните години наистина станаха много търсени и използвани в съвременния дом. Самото наименование на тази мека мебел следва да ни насочи към неговата форма. Оказва се, че поставена на ъгъл, една мебел не само не заема толкова много площ, но освен това може да бъде използвана и от максимален брой седящи лица. Обикновено най-малкия като размер диван е със седалищна площ 5 човека. Както сами виждате един стандартен модел прав диван би предложил най-много 3-4 седалки. С използването на ъгъла производителите успяват да предоставят оползотворяване на площта в дневната и нейното оптимизиране.

Както вече споменахме изборът на ъглови дивани е свързан с това, че лесно се адаптира както в малко пространство, така и в по-големи площи. Идеята при малките дневни е да не се ограничавате по отношение на големината на дивана и седалищната му част. Българинът е известен със своята гостоприемност и независимо от това, че живеете в малък апартамент то безспорно не бива да се отказвате от приятната компания на своите приятели. Но възниква въпросът с това къде да ги настаните. Разбира се, ако сте избрали ъглов диван, то сте направили правилния избор. Ако например площта е достатъчна за прав диван тройка, то спокойно в същото пространство можете да разположите ъглов диван с още две допълнителни места. Ъгълът дава възможност за увеличаването на площта. И така сами се уверихте в полезните свойства на ъгловия диван за малък апартамент. И за да сме до край конкретни в положителните страни на тази мека мебел, няма да пропуснем и опцията, която позволява на дивана да се трансформира и по този начин да ни осигурява още места за сън и почивка. А при малките апартаменти трансформиращите се мебели са повече от задължителни. Традиционните дивани също разполагат в повечето си варианти с такива функции, но в крайна сметка те не са достатъчно гъвкави като решения, ако трябва да ги сравним с ъгловите им конкуренти. Още една положителна черта на тези с ъглова форма е наличието на подматрачна ракла. При издърпване на по-дългата част, която се използва при трансформирането на дивана в легло, то така наречената лежанка разполага с повдигащ се механизъм и площта, която се намира под седалката може да се използва за съхранението на възглавниците, завивките и спалното бельо. И така дневната освен, че е идеалната гостна би се превърнала и в уютна спалня, когато това е необходимо.

Вероятно се уверихте, че и малката дневна би била доста добре оформена с помощта на ъгловата мека мебел. Още по-добре стоят нещата при площ, която е над тридесет квадрата. Обикновено в съвременното строителство се предвиждат големи помещения, които се аранжират според виждането и идеите на домакините. Така например една дневна следва да изпълни ролята си на кухня, трапезария и хол. И как да превърнете едно огромно помещение в отделни кътове освен с помощта на наличните мебели. И тук идва ролята на ъгловия диван. Безспорно тук можете дори да изберете вариант, който е със седем седалищни места като дългата част да е четворка, а късата тройка дивани. И ето, че така имате възможност да поканите всичките си приятели на куп в един и същи ден. Тук особеното при позиционирането на самата мебел е, че не я поставяте в ъглите на стаята, а сами с нейна помощ оформяте допълнителен кът. Всъщност диванът ще играе ролята на преграда, която да отделя трапезнията от холовия кът. Тази тенденция наистина е много впечатляваща, тъй като тук наистина имате възможност да си поиграете с пространството. А най-голямо предимство е, че можете да се местите достатъчно бързо от единия кът в другия като това няма да наруши по никакъв начин приятното усещане и преживяване с вашите гости. Докато си говорите, можете да отидете за още напитки от хладилника, тъй като той пък се намира в кухненския сектор.

Идеите, които можете да реализирате с помощта на ъгловите дивани са впечатляващи. А пък тяхната функционалност и практичност наистина са безспорни. И ето, че не са нужни кой знае какви интериорни съвети и инвестиции, а само с един качествен ъглов диван постигате желания резултат. А големият избор в търговската мрежа наистина ни представя гама от продукти, които са изработени по европейски стандарт, с нужното внимание към детайлите. Освен красиви и практични тези дивани се отличават и със своята здравина. Когато купувате нов ъглов диван не пропускайте да го огледате от всички страни. Обърнете внимание на шевовете на тапицерията, както и на здравината на конструкцията. Ако при сядане усетите нестабилност и поклащане на дивана то веднага преминете към следващия. При сядане диванът не бива да помръдва, което означава, че е достатъчно тежък и няма да се разхожда в дневната ви при всяко сядане или ставане. Позаинтересувайте се върху това каква е товароносимостта на самата мебел. Не би било приятно да се настаните седем души на прекрасния си нов диван и той да се сгромоляса от тежестта. Това пък ще покаже, че въпреки големия си размер самият диван не разполага с нужните качества като здравина и устойчивост за да понесе теглото на всичките ви гости. Така че не гледайте меката мебел да е единствено красива и отговаряща на модните тенденции. Тя трябва да е изработена от стабилна конструкция, а не от слаби летвички, които да се огъват дори при ползването на дивана от деца. Ако искате наистина качествена ъглова мека мебел то българският производител ЛениСтил има какво да ви предложи – с гаранция за качество и дългатрайност.

Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене