Как да се грижим за кожата на лицето през лятото

Лятото е период на активна слънчева светлина, която не само допринася за производството на витамин D, но може да доведе и до преждевременно стареене. Загубата на еластичност на кожата и пигментация са сред проявите на анормална лятна грижа.

Откъде да започнете: основните правила за грижа за кожата през лятото

Преди да закупите овлажняващи течности и подхранващи кремове, си струва да развиете няколко добри навици, които ще помогнат на тялото да се грижи за себе си.

Навикът може да е добър навик да избърсваш лицето си с леден куб всяка сутрин. Особено благоприятен ефект имат кубчетата, пълни вместо обикновена вода с отвара от лайка или на основата на зелен чай. Тази процедура перфектно тонизира и освежава кожата.

В същото време е необходимо да се измие с вода само при стайна температура. Ако водата е твърде студена - порите ще се стеснят, което ще повлияе неблагоприятно на еластичността на кожата. Твърде горещата вода разширява порите, което ще доведе до загуба на защита от мазнини.

И накрая, за да се запази еластичността, еластичността и здравия цвят на кожата, специално внимание трябва да се обърне на храненето. Лятото е плодороден сезон за плодове и зеленчуци и определено трябва да го използвате.

Какво да сложите в козметична чанта

Основата на лятната грижа за лицето е UV защита и овлажняване. Ето защо, в ежедневните грижи задължително трябва да бъде използването на термална вода и овлажнител.

В зависимост от вида на кожата и възрастта, можете да използвате крема с допълнителни характеристики - анти-стареене или оцветяващ ефект. Например, Vichy Slow Age Anti-Aging крем с SPF 30, Neutrogena Cellular Boost регенериращ крем с SPF 20 и други кремове за лице не само ще предпазят от слънцето, но и ще се борят с признаци на фотостареене.

Изборът на летен ден крем трябва да даде предимство на кремове с наличието на SPF, с индикатор от най-малко 15. Но те не трябва да съдържат салицилова, гликолова киселина и ретинол - тези вещества увеличават излагането на слънце.

Не пренебрегвайте и не почиствайте. В допълнение към ежедневното миене с измет или гелове два пъти седмично, трябва да извършите по-дълбоко почистване на кожата с търкане и маски.

Например, подмладяващата ексфолираща маска Medi-Cosmetique на френската марка Filorga осигурява цялостна грижа за кожата. Премахва мъртвите клетки и изглажда бръчките. Можете да видите цялата гама и да поръчате продукти Filorga тук.

Такъв малък арсенал ще бъде достатъчен за поддържане на здрава кожа по време на летните жеги и необичайна топлина.

Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене