Джан Яман - турският Дон Жуан, става италиански Сандокан
10 Януари 202115020
Автор: 24 часа

Новият Сандокан ще говори на перфектен италиански, въпреки че е роден и живее в Истанбул. 45 години след като бе заснет сериалът за малайския Робин Худ, който направи прочут индиеца Кабир Беди, 32-годишният Джан Яман влиза в ролята на Сандокан и е на път да направи световен пробив с тази роля извън Турция. Там е един от хитовите турски актьори от новото поколение. Медии му залепиха етикета “секссимвол”, а

продуцентите оставят

върху него все

по-малко дрехи

на екрана,

за да привлекат нежната половина от зрителите. А това не е необходимо, тъй като Джан има над 6 милиона последователи в инстаграм и от двата пола. В Италия наричат сладолед на негово име, испанка оцветява цялата къща със снимката му, тълпи с фланелки с неговия лик го посрещат в държавите, в които се въртят сериалите с негово участие.

Любопитното е, че не само домакини гледат филмите му. Цели три от сериалите се излъчват и в момента у нас

“Горчиво и сладко”

- върви по “Диема

Фемили”, а

“Любов на инат” и

“Свободен дух” са

в делничната

програма на

“Би Ти Ви Лейди”

Точно последният, чието оригинално име в Турция е “Ранобудна птичка”, донесе на дипломирания юрист световна слава през 2018-2019 г. С кадър от този проект, който Джан Яман определя като “най-важен за него”, актьорът обяви новината, че след месеци ще снима 8 серии за Сандокан в Италия.

Жълти медии в Анкара и Истанбул видяха скандал в тази публикация, като твърдяха, че с италианската реч актьорът е разгневил турските си почитатели. Истината е, че Джан владее като роден този език, защото е завършил италианския колеж в Истанбул с най-висок успех от випуска си.

Чуждите езици

са сред страстите

на Джан Яман

- освен италиански говори английски, френски, испански. Когато е в Италия, дори му задават въпроса как е успял да научи така добре..турски.

Lux Vide - продуцентската компания в Рим, която подготвя сериала по книгата на Емилио Салгари “Тигрите от Момпрацем”, снима и сериал за Леонардо да Винчи. Идеята на продуцента Лука Бернабей е да върне историите за Сандокан, но вече насочени към съвременната публика. Според издания хонорарът на Джан ще е по 100 хиляди евро за всяка серия, което означава, че за първия сезон ще получи 800 000 евро и така ще се нареди сред най-скъпоплатените турски актьори изобщо. Продуцентът Лука Бернабей искрено се радва от решението на Джан да приеме ролята въпреки многото оферти, които е получил след снимките на сериала, заснет преди месеци в Турция - “Мистър Грешен”.

14-те серии, правени по време на пандемията, бяха излъчени през есента. Джан си

партнира за втори път

след “Горчиво и

сладко” с актрисата

с български корени

Йозге Гюрел

Романтичната комедия спря изненадващо заради ниския зрителски интерес в Турция, докато в Испания и Италия тя става истински хит. Обяснението на Джан е, че това е съвременна любовна история, доста по-различна от традиционните турски сериали и трудно се възприема от родната му публика. Истината е някъде по средата - “Мистър Грешен” няма добър сценарий, въпреки че се прави от екипа, заснел “Свободен дух” и “Горчиво и сладко”. Но е факт, че и 4-те сериала, в които той играе главна роля, не представят местната култура на Турция, а по-скоро са предназначени за публика навън.

Когато критикуват Яман, че влиза от романтична комедия в романтична комедия, той пита защо трябва да сменя амплоато, след като сега е време да играе подобни роли и дава пример с Джулия Робъртс и Хю Грант. Смята, че точно в този жанр е трудно, защото съчетава всичко - екшън, любов, комедия, драма. Опитва

да компенсира

идентичните роли на

богат, успял млад

мъж, променяйки

външния си вид за

всеки от сериалите

“На 30 години се чувствам добре в тези роли, когато стана на 40, ще правя вероятно исторически филми и екшъни”, споделя турският Дон Жуан.

Внезапната слава му създава доста проблеми, а фенове и жълти медии продължават да пробват неговото търпение.

В един от скандалите е замесено името на партньорката му от “Свободен дух” Демет Йоздемир. В интервю Джан обяснява успеха на сериала с химията помежду им, което вбесява актрисата и чрез своя импресарио тя го моли да не споменава името ѝ.

Впрочем по време на почти едногодишните снимки на “Свободен дух” папараци се опитват да докажат връзка помежду им. Тя май все пак се появява след 20-ата серия на “Свободен дух”, но така и не се потвърждава от двамата официално. Преди месеци актьорите един след друг гостуват в италиански телевизии, където пак ги питат за отношенията помежду им. Демет признава, че е сама и нарича Джан е "човек изпълнен с ценности, на когото много държа". Той

детайлно описва

жените, които го

впечатляват -

горди, духовити,

съобразителни,

разсмиващи

Яман разгневява почитателите на турските сериали и с неделикатни изказвания за по-възрастните актьори в тях, след което избира мълчанието. Вдъхновяват го Брад Пит, Джони Деп и Мел Гибсън.

По време на пандемията се изолира за три месеца у дома, където учи испански, а с помощта на своята майка танцува танго. Чете любимите си автори Буковски, Ницше и Шопенхауер. Влиза доброволно за месеци в казармата, с което изумява почитателите си и стресира войниците.

Танцът е един от важните детайли в “Мистър Грешен”. В снимките, които Джан пуска в инстаграм, често присъстват майка му и баща му, въпреки че двамата са развеждат, когато той е на 5 години. Днес майката е наричана от него “Госпожа Маркер”, защото се грижи стриктно за програмата на Джан - напомня срещи, купува самолетни билети...

Често отсяда и при баща си - митнически агент, който фалира и това променя посоката на образованието на сина му. Актьорът е превърнал зимната градина на бащиния дом във фитнес.

Заради

хейтърите, които

коментират негативно

всяка негова крачка,

актьорът напуска

преди 7 години

фейсбук

Джан описва хейтърите като хора, които тайно обожават човека, когото всъщност атакуват. Във фейсбук се разгаря и скандал с напориста 52-годишна фенка, която се оплаква, че Джан я отблъснал и ударил в ресторант, когато поискала селфи с него. Той деликатно обяснява, че уважава феновете си, но не и физическите контакти. Актьорът отрича да е виждал дори Чигдем Гокашан и допуска, че тя се възползва от него, за да стане известна.

Манията “Джан Яман” започва след “Горчиво и сладко” и става на моменти неконтролируемаа по време на снимките на “Свободен дух”. Домът му в Истанбул е обсаждан денонощно от фенки, което го принуждава да смени адреса.

Юристът Джан Яман през 2019 г. бе принуден да сключи съдебно споразумение и да плати 7830 лири на своята колежка Селен Сойдер. Хиперактивният актьор залива с горещ чай актрисата, с която снимат сериала “Кой не ни обича?”, а съпругът ѝ наема охрана, за да е спокойна тя на снимките. И до днес не е ясно причината за гнева на 32-годишния актьор.

Консервативната турска публика реагира остро и на негова шега в испанската телевизия, където гостува. Фенка от публиката екзалтирано го пита дали е от тази планета, а младият мъж ѝ предлага да се уединят в съседна стая, за да се убеди, че той е от “плът и кръв”. Въпреки че Джан моли преводача да не превежда тези негови думи, скандалът се разраства в Турция.

Актьорът е роден на 8 ноември 1989 г. в Истанбул. Дядо му по бащина линия е имигрант от Косово, а баба му - от Северна Македония. Като

истински Скорпион е

с тежък характер и

трудно влюбване

или поне така се описва. И още - инат и упорит, което той си обяснява с албанските корени.

Единствената жена, която публично е представил като своя половинка, е Ачелия Топалоглу от “Любов на инат”. Но връзката им се разпада след края на снимките.

И днес двамата с Демет Йоздемир от “Свободен дух” продължават да твърдят, че нямат човек до себе, но винаги разчитат един на друг. Въпреки че точно на Демет медии приписаха огорчението: “Любовта на Джан изчезна след угасването на последната светлина на сериала”.

Животът му преди 2014 година, когато сериалите го правят истинска звезда в няколко държави, е съвсем различен. Докато е последна година в италианския лицей, по програма за обмен на ученици заминава за Охайо. Когато идва време да кандидатства за висше образование, е приет право в университета “Йедитепе” в Истанбул. Докато следва, още веднъж се възползва от програма за обмен, за да посети Щатите, този път дестинацията е Вашингтон.

Дипломира се през 2012 г. и започва работа в голяма одиторска компания като юрист.

На 24 години се

занимава с важни

сделки за сливания

и придобивания,

на компании, пише юридически статии за вестник “Дюня”.

Макар да се развива успешно в сферата, която сам е избрал, Джан осъзнава, че корпоративният живот не е неговото място. С приятели създава юридическа кантора, но и това не го удовлетворява.

“Когато ми дадоха да си взема годишен отпуск, аз така и не се върнах в компанията. Следващия път, в който ме видяха бившите ми колеги, беше по телевизията”, разказва Яман.

Докато е в лятна почивка и гостува на баба си в Бодрум, среща бъдещите си агенти, които му помагат да направи пробива си като актьор. Първата роля е малка в сериала “Сърдечни работи” през 2014 г., а успехът идва година по-късно с първата му главна роля в “Любов на инат”.

През 2017 г. излиза “Горчиво и сладко”. Джан се радва на сериозен интерес не само на зрителите, а и на големи продуцентски къщи. Така веднага след това му поверяват главната роля в “Свободен дух”, който се снима 2018-2019 г.

Този филм в Турция предизвиква истинска мания, свързана с актьора.

Джан сам избира

облеклата и бижутата

на своя герой,

който също

носи името Джан

- пътешественик, станал собственик на голяма рекламна агенция заради заболяване на своя баща.

Актьорът скоро влезе в класацията на 100-те най-красиви лица. Направиха я независими критици за 31-и път, като публикуваха резултатите си във видеа в ютюб.

Джан е на най-високата позиция от всички колеги актьори в Турция. Той е на 25-о място, а след него са звезди като Къванч Татлъту, на 60-о място, Баръш Ардуч, на 68-о място, и Чаатай Улусой, на 78-о място.

Джан е висок 183 см и поддържа добрата си физическа форма с усилени тренировки. Тренира бокс, баскетбол, рафтинг, тенис на маса и бадминтон...

В Турция го обявяват за новия Дон Жуан и често водят спор дали успехът му е заради впечатляващата физика, или заради актьорския талант. Той отговаря, че има много по-красиви от него мъже, а физиката му е “опаковка и средство, с което се изразява”. Поставя на първо място ума и чувствата. Умът му най-вероятно през 2021 г. му подсказа да избере ролята на италианския Сандокан и временно да излезе от турските сериали.

Мелания Тръмп напусна Белия дом в тоалет в черно

Мелания Тръмп напусна Белия дом в тоалет в черно

Мелания Тръмп приличаше на жена в траур, когато напусна Белия дом за последен път като първа дама на САЩ, писа електронното издание на "Дейли мейл". Тя бе облечена в черен костюм, носеше тъмни слънчеви очила, черни обувки на Кристиан Лубутен и черна чанта Бъркин на "Ермес". Хванала ръката на съпруга си

Треньорът на "Лудогорец" остава на сухо

Треньорът на "Лудогорец" остава на сухо

Новият треньор на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас ще остане на сухо в Разград. Неговата съпруга Ингрида няма да го последва в България. Червенокосата красавица със светли очи ще остане във Вилнюс, където учат двете им деца. Дамата с викингски черти винаги е подкрепяла своята житейска половинка, но семейният съвет реши хлапетата да останат в своята

Седмичен хороскоп: Овенът греши, ракът е спокоен, козирогът с финансови загуби

Седмичен хороскоп: Овенът греши, ракът е спокоен, козирогът с финансови загуби

ОВЕН: ГРЕШКИ Работа: От вас зависи от първия ден на седмицата да се предпазвате от грешки в поведението, които може да се превърнат в сериозни проблеми. В почивните дни при посещение на роднини не се намесвайте в конфликт, който не ви засяга. Внимавайте с думите и действията си, за да не предизвикате нечие негативно отношение

Гена Трайкова напуска Би Ти Ви

Гена Трайкова напуска Би Ти Ви

Гена Трайкова - главният редактор на новините в Би Ти Ви, напуска телевизията, научи "24 часа". Тя е заявила намерението си пред новото ръководство веднага след освобождаването на Венелин Петков в края на миналата година. Тръгва си сега, след като е уточнила и последните подробности с Антон Хекимян, новия директор на новините

Полицейско куче преследвало принц Уилям, помислило го за натрапник

Полицейско куче преследвало принц Уилям, помислило го за натрапник

Преди години престолонаследника на британската корона принц Уилям е бил преследван от полицейско куче, патрулиращо с представител на органите на реда, охраняващ територията на внушителното и величествено имение на кралица Елизабет Втора в Сандрингам, разположено в графство Норфок, Източна Англия. За случилото се пред в

Българин поиска да "открадне" логото на "Спейс екс", Мъск лично му позволи

Българин поиска да "открадне" логото на "Спейс екс", Мъск лично му позволи

Българинът Любомир Владимиров е разработчик на видеоигри. Към този момент той работи върху симулатор, с тематика, близка до плана на Илон Мъск за колонизация на Марс, предаде Нова тв. Играта, наречена Mars is Flat, се отличава с емблематични дизайни, изработени от фирмите на Мъск. Сред тях са електрическата кола Tesla Cybertruck и ракетата "Спейс

Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★★
Късмет: ★★★★★★ Работа: ★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Втора българка на 17 г. спечели първите си точки в европейската купа по биатлон. В спринта на 7,5 км от кръга в германския зимен център Арбер Лора Христова свали всички 10 мишени при двете си стрелби и се нареди на 36-а позиция от 124 състезателки. Това носи на Лора 5 т. за генералното класиране. Валентина Димитрова, която също е на 17 г

През цялата 2020 г. в България са регистрирани 193 566 напълно завършени имотни сделки, което е с 8,5% по-малко от тези през 2019 г. Броят на вписаните ипотечни кредити е намалял малко повече - с 12,8% спрямо година по-рано. Тези данни излизат от огласените в петък справки на Агенцията по вписванията за четвъртото тримесечие на отминалата 2020 г

Американски и британски биолози откриха, че ранните ембрионални клетки са изключително уязвими на коронавирусни атаки, ако частици от вируса успеят да влязат в утробата на бременна жена, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. Резултатите от техните наблюдения са публикувани в статия в електронната библиотека bioRxiv

Рожден ден има Тодор Белчев - умният капиталист, който зарежда с оптимизъм

Концертна версия на “Макбет” с костюми

Концертна версия на “Макбет” с костюми ще представи на 29 януари Варненската опера. Постановката бе последното дело на починалия в края на миналата година главен режисьор на операта Кузман Попов

Лукреция Борджия – фатална жена, интригантка или жертва на клюки?

Преди пет века във Ферара умира незаконната дъщеря на папа Александър VI, която има трима съпрузи, девет деца и много любовници На 24 юни 1519 г. след двумесечни мъки заради тежко раждане в замъка на

Заплахи за сексбомба

Гаджето на скандалния тенисист Бърнард Томич - Ванеса Сиера, получи смъртни заплахи. Мадамата, която печели чрез публикуването на снимки за възрастни, буквално е била залята от заканите

Джил Байдън и Камала Харис заложиха на US дизайнери на инаугурацията (Снимки)

Ралф Лорън, Кристофър Джон Роджърс или Маркериън - новата първа дама на САЩ и вицепрезидентът Камала Харис, а също така и самият Джо Байдън, заложиха на американски дизайнери при традиционната