В Родопите мамят щуки на лед

Изваждането на щука от дупка в леда е огромен адреналин

Риболов на щука от дупка в леда е най-актуален от началото на годината у нас. Заради меката зима до момента замръзнали стабилно са само някои от язовирите в Родопите.

Застудяването тези дни гарантира здрава ледена покривка там, което е шанс да изпробвате късмета си още този уикенд. Особено популярни са язовирите "Голям Беглик", "Малък Беглик", "Широка поляна", "Тошков чарк".

От известно време популацията на щука в родопските водоеми рязко започна да се увеличава. Това е донякъде прието добре от риболовците, които потриват доволно ръце в търсене на хищника. Той се мами както с жива рибка, така и на изкуствени примамки. Щуката е хищник, който може да достигне внушителни килограми и затова е предпочитан обект на улов.

Минусът е, че може да нанесе сериозни щети върху другите рибни популации във водоемите там. Досега традиционно от дупка в леда по родопските язовири се ловяха костури, бабушки и кефали. Пъстърви също има, но са доста редки.

Все повече мераклии се насочват към планината и замръзналите езера, след като повечето реки в страната не стават за риболов. След потопите през последните дни нивата са драстично повишени. Реките са мътни и с огромно течение и ще са нужни най-малко десетина дни, за да се успокоят. Това важи най-вече за Искър и Струма, където вървеше добър зимен риболов на скобар, кефал и морунаш.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене