Боби Косатката: В Кьолн и Амстердам публиката прие Intelligent Music Project все едно са ни слушали години наред
23 Януари 2021160

Рони Ромеро

ме трогна, като

изправи зрителите

в Античния

театър на крака,

за да ми изпеят

Happy Birthday

Борислав Мудолов, когото феновете познават като Боби Косатката, печели с впечатляващия си глас мястото си в Intelligent Music Project, където пее на една сцена с изключителни български музиканти и световни звезди. Освен че участва в проекта на д-р Милен Врабевски, от пролетта на 2019 г. той е вокал на легендите в българската музика – “Тангра”, а преди много години създава и своята банда Der Hunds, в която продължава да е и до днес.

- В Intelligent Music Project имате възможността да сте на една сцена с Рони Ромеро. Какво е усещането за един певец да си партнира с такава звезда?

- Страхотно удоволствие и опит. С него непрекъснато се забавляваме, много се шегува. Разказва интересни истории от неговия творчески опит с групи като “Рейнбоу”. Работи заедно с Майкъл Шенкер от “Скорпиънс”. Миналата година издадоха албум заедно с Адриан Ванденберг, бивш китарист на “Уайтснейк”. С него имахме честта да се запознаем в Нидерландия, когато свирихме там с Intelligent Music Project. На 6 август имам рожден ден. Миналата година на тази дата имахме концерт с групата в Античния театър в Пловдив и Рони Ромеро накара цялата публика да стане на крака и да ми изпее Happy Birthday. Бях много изненадан и трогнат, ето за такъв човек става въпрос!

- Между концертите и пътуванията имаше ли време да се забавлявате?

- О, да. Върви непрекъснат купон. С Intelligent Music Project направихме повече от 10 концерта тази година. Два от тях дори бяха в чужбина – в Кьолн и Амстердам. Смея да твърдя, че всеки наш концерт става все по-успешен. Между тях си прекарваме чудесно.

- Каква беше публиката навън и как ви прие?

- Бяха чужденци, които идват да видят и звездите, с които свирим - Саймън Филипс от “Тото” беше на барабаните на това турне, Рони Ромеро и Ричард Гризман. Музиката много им хареса, сравняват я с прогресив рока от 80-те, 90-те години на групи като “Тото”, “Пинк Флойд” и т.н. Свирихме в легендарни клубове, на чиято сцена са били банди като “Гънс ен Роузис”. Публиката беше много приятелски настроена, все едно са ни слушали години наред. След концертите идваха да ни поздравят.

- Планирате турне с групата. Как виждате този проект като развитие напред?

- Хубавото е, че продуцент е д-р Милен Врабевски, а той е човек с много широк размах. Ако не беше коронавирусът вече щяхме да сме направили второ европейско турне. Въпреки пандемията той продължава да прави планове, вече се обсъждат дори идеи за Япония и Щатите. Проектът е с идеята да се развива мащабно. В новия албум участват и нови световноизвестни музиканти, много певци от световни групи. В новия албум участват и нови световноизвестни музиканти, много певци от световни групи. Вече мога да разкрия, че в лятното турне на групата в края на месец май, освен Рони Ромеро, ще има още две световни звезди с нас на сцената – легендарният барабанист на “Рейнбоу” и “Блек Сабат” – Боби Рондинели и Джон Пейн – дългогодишен вокалист на група “Ейша”. Тепърва набираме скорост и ще се развиваме все по-добре. В момента репетираме усилено за турнето, сега работим върху беквокалите.

Скоро ще станат три години, откакто работя в този проект. Николо Коцев им беше казал за мен. Чувствам се прекрасно, хората са изключителни. Това е сбъдната мечта за един музикант. Звукозаписното студио е първокласно, имаме неограничено време да експериментираме, да правим хубава музика. И най-вече отношението на д-р Милен Врабевски към всички е страхотно. Успява само с едно изречение да скъси дистанцията и да те предразположи да работиш добре.

- Проектът набира все по-голяма популярност, на какво се дължи този успех според вас?

- На музиката и на групата, естествено, но и на неизчерпаемия ентусиазъм и енергия на д-р Врабевски, който е двигателят на този проект. Ето, докато е тази пандемия, ние записахме още един албум, това ме извади от първоначалната депресия при първата изолация. И концертите, които правим на живо, всеки път, като се върнем отново в някой град, публиката се удвоява. Обаждат ни се хора след това да ни поздравят...

- Нямате музикално образование, но в момента сте един от най-добрите гласове на музикалната ни сцена. Как се случва това?

- Ходил съм на уроци по китара и предполагам, че четирите години уроци по солфеж са ми помогнали. Основното е работата с грамофона, след това с касетофона, компактдиска... От съвсем малък, може би от 4-5-годишен започнах да пея вкъщи, за удоволствие. После над 15 години съм свирил и пял по клубове и пианобарове, а това е голяма школа, защото се пеят различни неща, часове наред.

- Паралелно с Intelligent Music Project сте вокал на “Тангра” и Der Hunds. Какво подготвяте с тях?

- С “Тангра” продължаваме да правим нови песни за новия албум, който ще се казва “По пътя”. За съжаление, коронавирусът доста ни попречи, по време на първия локдаун имаше период от време, в който изобщо не се бяхме виждали, още никой не знаеше какво се случва. Направихме няколко песни, една от тях даже записахме от разстояние - “Денят”, и я пуснахме по радиата. През лятото имахме няколко големи концерта, в Несебър снимахме видео към “Когато си до мен”, която излезе наскоро. Трябваше да имаме 40-50 дати за концерти, но всичко отпадна.

С Der Hunds издадохме един дълго отлаган албум, но без промоция, защото беше планирана за април и не можа да се реализира.

- Когато ви поканиха в “Тангра”, притеснявахте ли се как ще ви приемат ревностните почитатели на бандата като ново лице?

- Не съм се притеснявал, но се питах каква ще е реакцията и я получих много бързо, още на първите концерти, които бяха в различни градове на страната. Хората реагираха великолепно, чувах ги да викат: “Браво, Боби!”, което е достатъчно показателно. През октомври свирихме в Перник на празника на града и след това имахме афтърпарти с публиката. Имаше хора, които се бяха разплакали, песните на “Тангра” всеки ги знае.

- Вие сте машинен инженер по образование, само с музика ли свързвате бъдещето си?

- Доста късно установих, че музиката е моят начин на живот и съм много щастлив, че все пак го разбрах. Дълги години имах колебания дали да се занимавам и с други неща. Работил съм във фирма за охранителна техника, бил съм шеф на цех за подправки, но паралелно винаги съм се занимавал с музика. Преди около 3-4 години стигнах до заключението, че все пак може да се живее от музика в България.

- Защо все пак избрахте да учите тази специалност?

- Преди това завърших техникума “А.С.Попов” със специалност “Радио и телевизия”. Винаги съм имал влечение към техниката. Но да си призная, кандидатствах и с идеята да отложа казармата.

- Кога хванахте китарата за първи път?

- Тази година с Intelligent Music Project имахме концерти, в които участваше и Данчо Караджов. Разказах му, че като малък си пусках една плоча на “Сигнал” и на песента “Може би” се правех, че свиря на китара. Баба ми ме гледаше и след няколко месеца ми купи първата акустична китара. Дълго време си дрънках на една струна, но накрая тръгнах на уроци.

- Коя е музиката, която най-много ви лежи на сърцето?

- Рок, но това не означава, че се ограничавам само с това. Вкъщи се слуша всякаква музика. Много обичаме класически произведения – на Вивалди, Моцарт и т.н. Но моята е предимно рок от 90-те години, когато бях тийнейджър, в тези години човек най-силно се влюбва в музиката.

- Кой е най-вълнуващият ви момент на сцената?

- Най-скорошните спомени обикновено са най-силни. Турнето с Intelligent Music Project, в което имах шанса да съм на една сцена заедно със световни звезди, е като връх на изявите ми на сцена до момента и ще го помня цял живот.

- Много рок музиканти заминават да свирят по кораби и в клубове в скандинавските страни. Вие защо не сте избрали този път?

- Тази работа не е никак зле платена, но половин година си в България, другата половина си навън. Първата ми група беше създадена именно с тази цел. Но тогава със съпругата ми Гергана все още бяхме гаджета и тя ми каза, че ако замина, няма да ме чака. Избрах нея и не съжалявам нито за миг. Винаги съм успявал да се занимавам с музика и тук.

Красавица заряза Кириос

Красавица заряза Кириос

Австралийският тенисист Ник Кириос окончателно се раздели с приятелката си Киара Пасари, съобщи "Дейли мейл". Двамата се срещаха от юли миналата година, но в последните няколко седмици отношенията им станаха напрегнати. Синеоката красавица от края на януари използва социалните мрежи, за да атакува 25-годишния тенисист, известен както с уменията

Клеймят Александър Кадиев, че иронично предлага “кърма” да се замени с “човешко мляко”

Клеймят Александър Кадиев, че иронично предлага “кърма” да се замени с “човешко мляко”

Тв водещият се извини в ефира на “Преди обед”, след като беше обвинен в расизъм и трансфобия Истината е, че допуснах грешка. Подходих лекомислено към новината. Затова беше редно да се извиня на хората, тъй като не е правилно да се говорят подобни неща в национален ефир. Това каза тв водещият Александър Кадиев пред “24 часа” малко след като се

Обвинение за изнасилвания са повдигнати срещу Жерар Депардийо

Обвинение за изнасилвания са повдигнати срещу Жерар Депардийо

Френският актьор Жерар Депардийо е обвинен на 16 декември миналата година за изнасилвания и сексуални нападения през 2018 г., като предполагаемата жертва е млада актриса, съобщи АФП, цитирана от БТА. Жерар Депардийо отрича обвиненията. Тъжителката, която се е оплакала в жандармерията в края на август 2018 г

Риболовни забрани през 2021 г.

Риболовни забрани през 2021 г.

Липан: От 1 януари до 31 март Щука: От 15 февруари до 30 април Распер: От 1 март до 30 април Бяла риба: От 15 март до 15 май Пролетно-лятно размножаващи се риби (сом, шаран, бял амур, каракуда, платика речен кефал, скобар, мряна, костур, бабушка, уклей и др.): От 15 април до 31 май (за водоеми до 500 м

Джорджина чатила гола

Джорджина чатила гола

Снимки на Джорджина Родригес, прикрита само с голяма дамска чанта зарадваха почитателите й в инстаграм, но признание на човек от екипа, правил фотосите, направо подкоси краката на феновете. Между сесиите жената до звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо си чатела по телефона. При това съвсем гола-голеничка и без изобщо да се смущава

430 млн. паунда плаща Абрамович за нова яхта

430 млн. паунда плаща Абрамович за нова яхта

Собственикът на "Челси" Роман Абрамович съвсем скоро ще може да се радва на най-новата си играчка за 430 млн. лири. Тя се нарича "Соларис" и е рожба на германска корабостроителна компания, специлизирана в изграждането на супермодерни яхти за най-богатите хора в света. Производственото хале, в което се прави "Соларис", е с по-голяма площ от тази

Овен
Здраве: ★★★ Любов: ★★★★
Късмет: ★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Европейският медицински регулатор съобщи днес, че лекарствена комбинация от антитела, разработена от американската компания "Регенерон Фармацевтикълс" (Regeneron Pharmaceuticals), може да бъде използвана за лечение на пациенти с КОВИД-19, нямащи нужда от кислородна подкрепа, но при които има повишен риск от тежка форма на заболяването

МОК разпространи причините щангите да са на ръба на изхвърляне от програмата за Париж през 2024 г. Това става ясно от писмо, което е разпространено до всички национални федерции и национални олимпийски комитети. Преди няколко дни президентът на МОК Томас Бах обави, че мястото на спорта е под въпрос заради постоянното пренебрегване на напътствията

"Доволен съм от това, което виждам. 80 души работят 7 дни в седмицата и стадионът напредва бързо". Това каза кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като огледа заедно със своя заместник строителството на стадион "Христо Ботев". Стана ясно, че обявеният срок за изграждане от 736 дни най-вероятно ще бъде съкратен наполовина

Ясен Петров с двойна мисия

430 млн. паунда плаща Абрамович за нова яхта

Собственикът на "Челси" Роман Абрамович съвсем скоро ще може да се радва на най-новата си играчка за 430 млн. лири. Тя се нарича "Соларис" и е рожба на германска корабостроителна компания

Ники Сотиров с маска и в колата

Ники Сотиров е свръхприлежен в мерките срещу коронавируса, видя "България Днес". Актьорът носи маска не само на улицата, но и докато стои сам в колата

Учени от цял свят декодират генома на новия коронавирус

Повече от 4000 варианта на новия коронавирус циркулират по света, сочат данни на британските здравни власти. От началото на пандемията битката срещу заразата се води на няколко фронта и един от тях е

Елина Хира, 14 г.: Защо вменяват на мъжа, че не е редно да плаче?

Тя е ученичка и е едно от осем момичета, които пишат на 99 адреса на успеха в проекта ни "Жените, които променят" Елина е от София, но има корени и от Индонезия – баща ѝ е оттам