Боби Косатката: В Кьолн и Амстердам публиката прие Intelligent Music Project все едно са ни слушали години наред
23 Януари 2021200

Рони Ромеро

ме трогна, като

изправи зрителите

в Античния

театър на крака,

за да ми изпеят

Happy Birthday

Борислав Мудолов, когото феновете познават като Боби Косатката, печели с впечатляващия си глас мястото си в Intelligent Music Project, където пее на една сцена с изключителни български музиканти и световни звезди. Освен че участва в проекта на д-р Милен Врабевски, от пролетта на 2019 г. той е вокал на легендите в българската музика – “Тангра”, а преди много години създава и своята банда Der Hunds, в която продължава да е и до днес.

- В Intelligent Music Project имате възможността да сте на една сцена с Рони Ромеро. Какво е усещането за един певец да си партнира с такава звезда?

- Страхотно удоволствие и опит. С него непрекъснато се забавляваме, много се шегува. Разказва интересни истории от неговия творчески опит с групи като “Рейнбоу”. Работи заедно с Майкъл Шенкер от “Скорпиънс”. Миналата година издадоха албум заедно с Адриан Ванденберг, бивш китарист на “Уайтснейк”. С него имахме честта да се запознаем в Нидерландия, когато свирихме там с Intelligent Music Project. На 6 август имам рожден ден. Миналата година на тази дата имахме концерт с групата в Античния театър в Пловдив и Рони Ромеро накара цялата публика да стане на крака и да ми изпее Happy Birthday. Бях много изненадан и трогнат, ето за такъв човек става въпрос!

- Между концертите и пътуванията имаше ли време да се забавлявате?

- О, да. Върви непрекъснат купон. С Intelligent Music Project направихме повече от 10 концерта тази година. Два от тях дори бяха в чужбина – в Кьолн и Амстердам. Смея да твърдя, че всеки наш концерт става все по-успешен. Между тях си прекарваме чудесно.

- Каква беше публиката навън и как ви прие?

- Бяха чужденци, които идват да видят и звездите, с които свирим - Саймън Филипс от “Тото” беше на барабаните на това турне, Рони Ромеро и Ричард Гризман. Музиката много им хареса, сравняват я с прогресив рока от 80-те, 90-те години на групи като “Тото”, “Пинк Флойд” и т.н. Свирихме в легендарни клубове, на чиято сцена са били банди като “Гънс ен Роузис”. Публиката беше много приятелски настроена, все едно са ни слушали години наред. След концертите идваха да ни поздравят.

- Планирате турне с групата. Как виждате този проект като развитие напред?

- Хубавото е, че продуцент е д-р Милен Врабевски, а той е човек с много широк размах. Ако не беше коронавирусът вече щяхме да сме направили второ европейско турне. Въпреки пандемията той продължава да прави планове, вече се обсъждат дори идеи за Япония и Щатите. Проектът е с идеята да се развива мащабно. В новия албум участват и нови световноизвестни музиканти, много певци от световни групи. В новия албум участват и нови световноизвестни музиканти, много певци от световни групи. Вече мога да разкрия, че в лятното турне на групата в края на месец май, освен Рони Ромеро, ще има още две световни звезди с нас на сцената – легендарният барабанист на “Рейнбоу” и “Блек Сабат” – Боби Рондинели и Джон Пейн – дългогодишен вокалист на група “Ейша”. Тепърва набираме скорост и ще се развиваме все по-добре. В момента репетираме усилено за турнето, сега работим върху беквокалите.

Скоро ще станат три години, откакто работя в този проект. Николо Коцев им беше казал за мен. Чувствам се прекрасно, хората са изключителни. Това е сбъдната мечта за един музикант. Звукозаписното студио е първокласно, имаме неограничено време да експериментираме, да правим хубава музика. И най-вече отношението на д-р Милен Врабевски към всички е страхотно. Успява само с едно изречение да скъси дистанцията и да те предразположи да работиш добре.

- Проектът набира все по-голяма популярност, на какво се дължи този успех според вас?

- На музиката и на групата, естествено, но и на неизчерпаемия ентусиазъм и енергия на д-р Врабевски, който е двигателят на този проект. Ето, докато е тази пандемия, ние записахме още един албум, това ме извади от първоначалната депресия при първата изолация. И концертите, които правим на живо, всеки път, като се върнем отново в някой град, публиката се удвоява. Обаждат ни се хора след това да ни поздравят...

- Нямате музикално образование, но в момента сте един от най-добрите гласове на музикалната ни сцена. Как се случва това?

- Ходил съм на уроци по китара и предполагам, че четирите години уроци по солфеж са ми помогнали. Основното е работата с грамофона, след това с касетофона, компактдиска... От съвсем малък, може би от 4-5-годишен започнах да пея вкъщи, за удоволствие. После над 15 години съм свирил и пял по клубове и пианобарове, а това е голяма школа, защото се пеят различни неща, часове наред.

- Паралелно с Intelligent Music Project сте вокал на “Тангра” и Der Hunds. Какво подготвяте с тях?

- С “Тангра” продължаваме да правим нови песни за новия албум, който ще се казва “По пътя”. За съжаление, коронавирусът доста ни попречи, по време на първия локдаун имаше период от време, в който изобщо не се бяхме виждали, още никой не знаеше какво се случва. Направихме няколко песни, една от тях даже записахме от разстояние - “Денят”, и я пуснахме по радиата. През лятото имахме няколко големи концерта, в Несебър снимахме видео към “Когато си до мен”, която излезе наскоро. Трябваше да имаме 40-50 дати за концерти, но всичко отпадна.

С Der Hunds издадохме един дълго отлаган албум, но без промоция, защото беше планирана за април и не можа да се реализира.

- Когато ви поканиха в “Тангра”, притеснявахте ли се как ще ви приемат ревностните почитатели на бандата като ново лице?

- Не съм се притеснявал, но се питах каква ще е реакцията и я получих много бързо, още на първите концерти, които бяха в различни градове на страната. Хората реагираха великолепно, чувах ги да викат: “Браво, Боби!”, което е достатъчно показателно. През октомври свирихме в Перник на празника на града и след това имахме афтърпарти с публиката. Имаше хора, които се бяха разплакали, песните на “Тангра” всеки ги знае.

- Вие сте машинен инженер по образование, само с музика ли свързвате бъдещето си?

- Доста късно установих, че музиката е моят начин на живот и съм много щастлив, че все пак го разбрах. Дълги години имах колебания дали да се занимавам и с други неща. Работил съм във фирма за охранителна техника, бил съм шеф на цех за подправки, но паралелно винаги съм се занимавал с музика. Преди около 3-4 години стигнах до заключението, че все пак може да се живее от музика в България.

- Защо все пак избрахте да учите тази специалност?

- Преди това завърших техникума “А.С.Попов” със специалност “Радио и телевизия”. Винаги съм имал влечение към техниката. Но да си призная, кандидатствах и с идеята да отложа казармата.

- Кога хванахте китарата за първи път?

- Тази година с Intelligent Music Project имахме концерти, в които участваше и Данчо Караджов. Разказах му, че като малък си пусках една плоча на “Сигнал” и на песента “Може би” се правех, че свиря на китара. Баба ми ме гледаше и след няколко месеца ми купи първата акустична китара. Дълго време си дрънках на една струна, но накрая тръгнах на уроци.

- Коя е музиката, която най-много ви лежи на сърцето?

- Рок, но това не означава, че се ограничавам само с това. Вкъщи се слуша всякаква музика. Много обичаме класически произведения – на Вивалди, Моцарт и т.н. Но моята е предимно рок от 90-те години, когато бях тийнейджър, в тези години човек най-силно се влюбва в музиката.

- Кой е най-вълнуващият ви момент на сцената?

- Най-скорошните спомени обикновено са най-силни. Турнето с Intelligent Music Project, в което имах шанса да съм на една сцена заедно със световни звезди, е като връх на изявите ми на сцена до момента и ще го помня цял живот.

- Много рок музиканти заминават да свирят по кораби и в клубове в скандинавските страни. Вие защо не сте избрали този път?

- Тази работа не е никак зле платена, но половин година си в България, другата половина си навън. Първата ми група беше създадена именно с тази цел. Но тогава със съпругата ми Гергана все още бяхме гаджета и тя ми каза, че ако замина, няма да ме чака. Избрах нея и не съжалявам нито за миг. Винаги съм успявал да се занимавам с музика и тук.

Ивет Лалова на високи токчета (Снимка)

Ивет Лалова на високи токчета (Снимка)

Ивет Лалова се показа в ослепителен тоалет - искряща рокля и високи токчета. Тя призна, че скоро не е носила обувки на висок ток. Най-добрата българска спринтьорка разкри, че се е облякла официално заради вечерно шоу, в което

Охрана варди плувкиня

Охрана варди плувкиня

Охрана от яки литовски бивши командоси охранява носителката на три олимпийски медала по плуване Александра Герасименя. Хубавицата е преследвана в родния си Беларус и сега се крие във Вилнюс. След отказването си от активния спорт тя става треньор, но извършва голям грях към режима на Александър Лукашенко

Експеримент с човешки клетки в ембрион на маймуна предизвика етични спорове

Експеримент с човешки клетки в ембрион на маймуна предизвика етични спорове

Ембриони на маймуни с човешки клетки са били създадени в лабораторни условия, съобщи Би Би Си, цитирана от БТА.  Експериментът на екип американски и китайски учени предизвика нови етични спорове. Учените са инжектирали човешки стволови клетки в ембриони на макаци. Развиващите се ембриони са били изследвани в рамките на до 20 дни

Изследване показа, че човечеството не знае нищо за микробите

Изследване показа, че човечеството не знае нищо за микробите

Международно изследване потвърди колко малко се знае за микробите, които са скритата преобладаваща част от живота на Земята, съобщи електронното издание на "Гардиън". Животът на планетата разчита на огромно количество бактерии, гъбички и други микроорганизми. Те генерират кислород, поддържат почвите здрави и регулират климата

Ето къде може да се лови риба през забраната

Ето къде може да се лови риба през забраната

В заповедта на земеделския министър, касаеща режима на пролетна забрана за риболов по водните обекти в страната и свързана с размножителен процес на рибите, има специална точка, в която се упоменават свободните водоеми по области. Представяме ви пълен списък, където любителският риболов остава разрешен в периода 15 април - 1 юни: ОБЛАСТ

Бойко Василев стана млад татко

Бойко Василев стана млад татко

Бойко Василев, водещият на "Панорама", стана млад татко, след като съпругата му Албена Колчакова - продуцент на сутрешния блок на БНТ, го дари със син на 14 април. Часове след раждането тя оповести радостната новина на приятелите си във фейсбук, като написа: "Двамата с Бойко сме щастливи да споделим, че се роди Георги - смел и горд

Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

2096, с 338 случая по-малко от вчера, са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция през изминалите 24 часа. Това са 15,2% от тестваните. За последното денонощие са направени общо 13 800 теста, oт които 7860 са PCR, а 5940 са с бърз антигенен тест. Това показват данните в Националната информационна система

С Илия Груев в щаба си "Арминия" не знае какво е загуба в Бундеслигата. В Билефелд домакините биха с 1:0 "Шалке 04" в среща от 30-ия кръг на германския футболен елит. Така след пристигането на Груев като асистент на старши треньора Франк Крамер на 22 март "Арминия" спечели общо 8 т. от 4 мача в борбата за оцеляване - 2 победи и 2 ремита

Актриста Луиза Григорова се готви да се завърне на театралната сцена. Взе си кратка почивка от нея, за да се грижи за сина си Бран, който роди от съпруга си режисьора Мартин Макариев, в края на септември. “Връщам се с пълна сила и пара”, шеговито казва актрисата. Вече минаха първите ѝ репетиции за постановките “Пияните” и “Празникът” на Явор

На 3 континента гледат Карамазов и Духовникова в “Дяволското гърло”

Рууни се спасява с уиски

Враждата на жена му с Беки Варди му опъва нервите Убежище в личен уиски бар и хавански пури изгражда в имението си в Чешър бившата звезда на "Манчестър Юнайтед" и националния тим на Англия Уейн Рууни

Немци посягат на Ивет

Германски медии посегнаха вероломно на Ивет Лалова, като определиха за най-секси лекоатлетка тяхната си Алиса Шмид. Вярно, Алиса е само на 22 години, но е известно, че красивите жени нямат възраст

Загорчич доволен от "Славия"

Треньорът на "Славия" Златомир Загорчич е щастлив след победата, която "белите" постигнаха срещу "Ботев" с 1:0. "Изиграхме силен мач - заяви радостният Заги

Всичко за завистта и ревността и как да се справим с тях?

“Всичко за завистта и ревността и как да се справим с тях” (Книгоиздателска къща “Труд”) е поредната книга на Азора Райс, наградена в Италия като най-предпочитан автор по забавна психология