Вълците нападат!

Вълците сега са най-кръвожадни

Ловци от Брежани отмъстиха на 3 кръвожадни звяра, тормозели добитъка

Вълчи набези на много места из страната се случват в края на януари. Опасните хищници сега са най-гладни и глутниците тършуват за храна. В някои по-отдалечени планински села се оплакаха, че хищниците навлизат току до къщите. Озверели вълци слизат през горите дори до по-равнинни територии, за да се нахранят.

Причина за това е и силно намалялата популация на диви свине заради африканската чума и увеличения отстрел за ловците. Прасетата и техните малки са основна плячка за вълците особено в студените месеци. Когато не намират достатъчно диви животни за прехрана, горските хищници са принудени да посегнат към домашен добитък като овце, кози и дори крави и коне.

Отстреляните край Брежани два вълка
Отстреляните край Брежани два вълка

Глутница от вълци редовно тормози тази зима района около благоевградското село Брежани. То се намира в подножието на Пирин и недалеч от Кресненското дефиле. В началото на тази година дивите зверове разкъсват цели 16 овце и една кобила на животновъди от селото. Местната ловна дружинка организира планирана хайка, за да накаже виновниците за кървавото покушение.

Ловците надушват следите на вълците и ги приклещват в местността "Кестените". Хищниците се оказват четири на брой и попадат на мушката на Николай Груев и Давид Гълъбов. Два от тях са отстреляни веднага, а трети е смъртно ранен и с жалостен вой и скимтене се отдалечава. Намерен е на другия ден мъртъв в съседно дере. Четвъртият успява да се измъкне, но едва ли скоро ще припари в района. В това уверяват участниците в хайката пред сайта на "Съюза на ловците и риболовците в България".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене